24 Temmuz 2012 Salı

HPG: Helikopteri Biz Düşürdük

Behdinan - HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Türk ordusuna ait düşen Skorsky tipi helikopterin gerillaların gerçekleştirdiği eylem sonucunda düşürüldüğünü bildirdi. HPG-BİM, düşen helikopter de 8 askerin öldüğü, 7 askerin de yaralandığını duyurdu.

Türk yetkililer, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliye Dostki bölgesinde 22 Temmuz günü meydana gelen olayı “kaza” olarak açıkladı.

HPG-BİM ise bugün yaptığı yazılı açıklamada sözkonusu helikopterin gerillalar tarafından gerçekleşen eylem sonucu düşürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, “Yüksekova ilçesine bağlı Geliye Dostki bölgesinde bulunan Glort, Şatuxa, Serengê ve Şehit Serdar alanlarına yönelik işgalci TC ordusu tarafından bir operasyon başlatılmıştır. Saat 16.30 sularında operasyon alanına indirme yapmak isteyen 1 skorsky helikopter gerillalarımız tarafından vurularak düşürülmüştür. Düşürülen helikopterde bulunan 8 asker öldürülmüş, 7 asker de yaralanmıştır” dedi.

HPG-BİM açıklamasında alanda başlayan operasyonun halen devam ettiğine de dikkat çekildi.

Türk ordusu “4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığını” ileri sürmüştü. Açıklamada ''5 askerin öldüğü, 7 askerin yaralandığı'' iddia edilmişti. 


ANF

Hiç yorum yok: