28 Temmuz 2012 Cumartesi

HPG Gerillaları Dersim’de Helikopter Vurdu

BEHDİNAN - Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki arazi denetimini sürdüren HPG gerillalarının Dersim’de gerçekleştirdikleri eylem ve yaşanan çatışmalarda skorsky tipi bir helikopterin vurulduğu ve 2 askerin öldüğü bildirildi.

Van’ın Başkale ilçesinde Türk ordusuyla “işbirliği halinde çalışan ve orduya askeri malzeme taşıyan” 2 kişinin gözaltına alındığını duyuran HPG, Oramar ve Çukurca’daki gerilla eylemleri hakkında da bilgi verdi. Gerilla denetimindeki alanlara yönelik Türk ordusunun uçak ve topçu bombardımanlarının devam ettiği bildirildi.

ŞEMDİNLİ’DE GERİLLA DENETİMİ SÜRÜYOR

Hakkari’nin Şemdinli ilçesiyle bu ilçeye bağlı Gerdiya bölgesi arasındaki arazide denetimini sürdüren HPG gerillaları yol kontrollerine devam etti. Yol kontrollerinin beşinci gününe girdiğine dikkat çeken HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), yaptığı açıklamada, gerillalara müdahale etmek isteyen 2 kobra helikopterin gerillaların karşılık vermesi üzerine alandan uzaklaşmak zorunda kaldığını bildirdi.

Türk ordusunun sivil yerleşim alanlarına yönelik bombardımanlarının da devam ettiğinin belirtildiği açıklamada 27 Temmuz günü “17.00’da Şemdinli ilçesine bağlı Gumokê alanı, Gare ve Konserve tepeleriyle Hacı Beg suyu ve Robînos vadilerine yönelik obüs ve havan toplarıyla başlattığı bombardıman 28 Temmuz günü saat 07.00’a kadar aralıksız devam etmiştir” denildi.

DERSİM’DE 2 ASKER ÖLDÜ

Dersim’de gerillaların gerçekleştirdiği eylemlerde 2 asker ölürken, 1 skorsky helikopterin darbelendiği duyuruldu.
Dersim merkeze bağlı Çiçekli karakolu yakınlarında 27 Temmuz günü saat 19.30 sularında Türk ordu birlikleriyle YJA Star gerillaları arasında bir çatışma yaşandığını belirten HPG-BİM, yaşanan çatışmada 2 askerin öldüğünü kaydetti. Çatışma ardından Türk ordusunun 2 kobra helikopterle çatışma alanı ve çevresini bombaladığının aktarıldığı açıklamada bombardıman ardından başlayan orman yangınının halen devam ettiği bildirildi.

Aynı gün ve saatte HPG gerillalarının Dersim’in Ovacık ilçesi Otlubaşı mıntıkasında operasyona çıkan Türk ordu birliklerine askeri malzeme ve cephane taşıyan skorsky tipi bir helikopteri de hedef aldıkları belirtilirken, darbe alan helikopterin alandan uzaklaşmak zorunda kaldığı bildirildi.

Türk askeri kaynaklar helikopterin darbe almasını doğrularken, helikopterde bulunan bir uzman çavuşun, kurşunun el telefonuna isabet etmesi sonucu şans eseri kurtulduğunu kaydetti.
ÇUKURCA’DA 2 ASKERİ ARAÇ DARBELENDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde operasyona çıkan Türk ordusuna ait askeri bir konvoya yönelik gerillaların bir eylem gerçekleştirdikleri kaydedildi. Çukurca’ya bağlı Sere Seve ve Êrîş karakolları arasında operasyona çıkan konvoya yönelik 27 Temmuz günü saat 12.30 sularında gerçekleştirilen eylemde 2 aracın darbe aldığı bildirildi. Açıklamada, Türk ordusunun ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği aktarıldı.

HPG-BİM, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oramar karakolunda operasyon hazırlığında bulunan askerlere yönelik de bir eylem gerçekleştirildiğini duyurdu. “27 Temmuz günü 08.00-12.30 saatleri arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oramar karakolunda operasyona çıkma hazırlığında bulunan işgalci TC ordu askerlerine yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” denilen açıklamada eylem ardından aynı alanda çatışma yaşandığı bilgisi verildi. Eylem ve çatışmadaki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğine dikkat çeken HPG-BİM, Türk ordusunun savaş uçaklarıyla 19.00-21.00 saatleri arasında Geper tepesine yönelik bir bombardıman düzenlediğini aktardı.

HPG-BİM ayrıca Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri arasında bulunan Çarçela dağının dün saat 04.00’da Türk ordusu tarafından obüs ve havan toplarıyla bombalandığını, bombardımanda köylülere ait çok sayıda hayvanın telef olduğunu kaydetti.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HPG Anakarargah Komutanlığı’nın geçtiğimiz günlerde Türk ordusuna askeri malzeme, silah ve cephane taşıyan kesimleri uyarması ardından gerillalar Van’da 2 kişiyi gözaltına aldı. HPG-BİM, Van’ın Başkale ilçesine bağlı Qaraçî köyüne bir baskın düzenleyen gerillaların burada Türk ordusuyla işbirliği halinde çalışan ve orduya askeri malzeme taşıyan A.B. ve A.T. isimli 2 kişiyi gözaltına aldıklarını açıkladı.


ANF

Hiç yorum yok: