2 Ağustos 2012 Perşembe

FLASH: Eruh'ta Karakola Saldırı, 11 Asker Öldü İddiası

Eruh/Şırnak - Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Bilgili karakoluna HPG gerillaları tarafından ağır silahlarla düzenlenen saldırıda Türk ordusunun ağır kayıp verdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre gerilla saldırısında en az 11 asker ölürken, 2’si yaralandı.

Aynı saatlerde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde akşam saatlerinde silah sesleri duyulmaya başlandı. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma binalarına saldırı yapıldığı bildirildi.

Yine akşam akşam saatlerinde Şemdinli-Yüksekova karayolunu trafiğe kapatan gerillalar gelen araçları durdurdu. Araçlarda kimlik kontrolü yapan gerillalar bir süre sonra olay yerinde ayrıldı.

Gerillanın Şemdinli'de geniş bir alanda kurduğu denetim ise 11'inci gününde devam ediyor. 

Türk kaynakları: Eruh'ta 2 asker ölü 7 yaralı

 Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında HPG gerillalarının bir karakola yönelik eylemi konusunda Türk kaynakları ilk bilgileri geçmeye başladı. Türk kaynakları olayda 2 askerin öldüğünü 7 askerin de yaralandığını duyurdu.

Alınan bilgilere göre Eruh ilçesinin Bilgili köyünde bulunan karakolun üs bölgesine HPG gerillaları tarafından saat 19:30 sıralarında bir eylem gerçekleştirildi. Olayda yerel kaynaklar 11 askerin öldüğü bildirirken Türk kaynakları ise ölü sayısını 2 yaralı sayısını ise 7 olarak açıkladı.


ANF

Hiç yorum yok: