1 Kasım 2011 Salı

Dünyaca Ünlü İsimler KCK Tutuklamalarını Protesto Ediyor

İstanbul - Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı-yazar Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 44 kişinin KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanması sonrası başlatılan imza kampanyasına dünyaca ünlü isimler imza attı.

Türkiye'deki Keyfi Gözaltıları Durdurun! (Stop Arbitrary Detentions in Turkey!) başlıklı uluslararası imza kampanyasında imza sayısı saat 18.00 itibariyle 4500'i geçti.

Kampanya KCK operasyonları adı altında, 2009'dan bu yana 7748 kişinin gözaltına alınmasını ve 3895 kişininse "gelecekte dava tarihleri belirlenmeksizin" gözaltında tutulmasını protesto edilmesi için ipetitions.com adlı internet sitesi üzerinde 31 Ekim günü düzenlendi.

Dilekçede akademisyen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu'nun da son olarak gerçekleştirilen "KCK operasyonları" kapsamında gözaltına alındığına değiniliyor. Ayrıca çevirmen araştırmacı Ayşe Berktay'ın da ekim ayındaki operasyonlardan sonra tutuklandığına değinilmiş. Bu kişilerin, "operasyonlar vasıtasıyla sesleri kısılan binlerce kişiden" yalnızca üçü olduğunun da altı çiziliyor.

Metni imzalayanlar arasında dünyaca tanınmış akademisyenler ve aydınlar da bulunuyor. Bu isimlerden bazıları şöyle: Princenton Üniversitesi'nden uluslararası hukuk ve insan hakları profesörü Richard Falk, Columbia Ünivesitesi'nden antropolog Prof. Lila Abu-Lughod, Kanada Carleton Üniversitesi'nden Dr. Amy Bartholome, Amerikalı filozof Judith Butler, Türkiye doğumlu İngiliz yazar Musa Moris Farhi, Columbia Üniversitesi'nden Prof. Hamid Dabashi, Amerikalı gazeteci-yazar Prof. Maureen Freely, Kyoto Ritsumeikan Üniversitesi'nden Prof. Akira Maeda, Alman tarihçi Christoph K. Neumann, Hintli yazar Arundhati Roy.

Ayrıntılı bilgi için

http://www.tlaxcala-int.org/article.asp?reference=6115

Hiç yorum yok: