13 Şubat 2012 Pazartesi

PKK’den Eylem Çağrısı

PKK Yürütme Komitesi Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunu yayınladığı mesajla kınadı ve eylem çağrısında bulundu.

PKK: ÖZGÜRLÜĞE VE DEVRİME YAKIN BİR SÜREÇTEYİZ

PKK Yürütme Komitesi kenti internet sitesi (www.pkkonline.com) üzerinde yayınladığı mesajında “15 Şubat Komplosu, hegemonik güçlerin Ortadoğu’yu kendi çıkarları temelinde dizayn etmeleri anlamına gelen Büyük Ortadoğu Projesi’nin en önemli adımlarından ilki olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Bunun aynı zamanda günümüzde Ortadoğu’da gözle görülür bir hal almış olan 3. Dünya Savaşı’nın da başlangıç tarihi olduğuna dikkat çeken PKK, “Kapitalist modernite bu komplo ile Ortadoğu’da PKK şahsında temsil edilen halk özgürlük eğiliminin bir sistem haline gelmesinin önüne geçmek istemiş ve Özgürlük Hareketi’nin tasfiyesini amaçlamıştır” diye belirtti.

“Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızın da Önderliğini ve Özgürlük Hareketi’ni sahiplenmesi artarak devam etmiş ve Önderliğimizi, hareketimizi yalnızlaştırma politikaları boşa çıkarılmıştır” diyen PKK, “Önderliğimiz, halkımız ve hareketimiz bu süreçteki duruşuyla komployu boşa çıkarmış olmasına karşın, komplocu güçler bu politikalarından henüz tümden vazgeçmiş değillerdir” ifadelerini kullandı.

Öcalan’ yaklaşımın Kürt halkına yaklaşım olduğuna dikkat çeken PKK, “Her şey içinde bulunduğumuz sürecin Önderlik odaklı bir mücadeleye sahne olduğunu/olacağını göstermektedir. Bu çerçevede halkımızın Avrupa’da başlatmış olduğu ‘Önder Apo’ya Özgürlük Kürdistan’a Statü’ yürüyüşünü selamlıyor, katılımcıları kutluyoruz” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Yok edilmek istenen bir halk olarak Kürtlerin artık statüsüz yaşamaya tahammülü kalmamıştır. Soykırım kıskacına alınmış bir halk olan Kürtler artık kölece bir yaşamı kabul etmemekte, onurlu ve özgür bir halk olarak yaşamak istemektedir. İçinde bulunduğumuz süreç her zamankinden daha fazla özgürlüğe ve devrime yakın olan bir süreçtir. Bu çerçevede; halkımızı aydınlık yarınlarının karartılmak istendiği 15 Şubat gününü büyük bir öfke gününe dönüştürmeye, Önderliğimizi her yıl olduğu gibi bu yıl da en üst düzeyde sahiplenmeye ve Önderliğimiz özgürleşinceye kadar aralıksız bir şekilde ulusal direniş perspektifi temelinde her türden meşru eylemliliği gerçekleştirmeye çağırıyor, bir kez daha ‘kara gün’ 15 Şubat’ı lanetliyoruz.”

Hiç yorum yok: