12 Ekim 2010 Salı

Oliver Stone: ‘Amerika Yakında Batacak‘

Dünyaca ünlü yönetmen Oliver Stone, ABD’nin geleceğine dair ‘kehanetlerde’ bulundu. Yeni filminde Wall Street piyasasını eleştiren üç Oscarlı yönetmen, yakında tüm dünyayı sarsacak bir ekonomik krizin geleceğini söyledi. 

ABD’nin geleceği için ‘’Amerikan’ın sonu da diğer imparatorluklar gibi olacak’’ diyen Stone, yeni filminde 2008’deki ekonomik krizin nedenlerine dikkat çekiyor. Oscarlı filmlere imza atan Oliver Stone’nin yapımı ‘Wall Street-2’ ya da diğer adıyla ‘Para Asla Uyumaz’ başta ABD olmak üzere birçok ülkede gösterime girdi. Filmin başrolünde Michael Douglas var. Charlie Sheen ve Shia Le Beouf gibi oyuncuların da yer aldığı film, insanın para konusundaki çılgınlığını anlatıyor. Wall Street piyasasının bütün dünya üzerindeki etkisine dikkat çeken film aslında 2008’deki krizin resmini çiziyor.

Oliver Stone karamsar

Stone’nin yeni filmi 22 Ekim günü Almanya’da gösterime giriyor. Filmin galası öncesi ünlü Alman haber dergisi Focus’a konuşan Stone, dünya ekonomisi ve ABD’nin geleceği hakkında kötü kehanetlerde bulundu. Çok karmaşık olan dünya ekonomik sisteminin yeni krizler doğuracağını söyleyen yönetmen ‘’Daha büyük global krizler kapıda’’ dedi.

ABD’nin geleceğine dair karamsar konuşan yönetmen, ‘’Yeni krizin ardından ABD sarsılacak ve daha önceki imparatorluklar gibi yıkılacak’’ haberini verdi. Yönetmene göre siyasetçilerin yıkımı engellemek için girişimleri ise işe yaramayacak. Daha önceki filmin yanlış anlaşıldığını söyleyen Stone ‘’Umarım bu filmim de aynı akıbete uğramaz’’ dedi. Oliver Stone daha önce de Amerikan bankacılık sistemini eleştiren bir filme imza atmıştı. 1987 yapımı ‘Wall Street’ adlı filmi, gişe rekorları kırmıştı. 1929’daki ekonomik krizinin ardından güçlenen kesime eleştiri niteliğindeki film, doymak bilmeyen borsa simsarı Gekko’nun yolsuzluğa karışmasını konu alıyordu. Ünlü oyuncu Michael Douglas, filmindeki ‘Gekko’ rolüyle Oscar kazanmıştı.

Yönetmenliğinin yanında senarist ve yapımcı da olan Stone, şimdiye kadar ‘Katil Doğanlar’, ‘Dünya Ticaret Merkezi’, ‘Gece yarısı Ekspresi’, ‘İskender’ ve ‘Müfreze’ gibi birçok başarılı sinema yapıtına imza attı. Stone filmlerinde politik eleştiri ustaca yapmasıyla dikkat çekiyor.

ANF/BERLİN

Hiç yorum yok: