4 Şubat 2012 Cumartesi

AKP Faşizmi: Onlarca Gözaltı Var

AKP faşist rejimi bugün yine KCK yönelik olduğu iddiasıyla BDP, sivil toplum örgütleri, Kürt medyası ve sol muhalifleri hedef aldı. Batman’da 40’ı aşkın gözaltı var. Muş, Bitlis ve İzmir’de de ev baskınları yapıldı.

BATMAN: "KCK" adı altında Batman merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 7 ilde, birçok adrese operasyon düzenlendi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği görev ve yetki çerçevesinde Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında BDP Batman il ve merkez ilçe binaları ile Azadiya Welat Gazetesi bürosu, Eğitim Sen, MEYADER, Batman Din Alimleri Derneği (DAD), Bahar Kültür Merkezi ile çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenlendi. "KCK Kent Meclisi üyesi olmak ve faaliyetlerde bulunmak" iddiasıyla düzenlenen baskına çok sayıda sivil ve çevik kuvvet polisi katıldı. Ev ve işyerlerinde saatlerce süren aramanın ardından çok sayıda harddisk, bilgisayar kasası, CD, kaset ve resmi belgeye el konuldu. Gizlilik kararı olduğu belirtilen soruşturma kapsamında avukat ve kurum yetkililerine bilgi verilmezken, operasyonun devam ettiği belirtiliyor.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ GÖZALTINDA

Sabah saatlerinde başlayan baskınlarda gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri ise söyle: Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur, BDP İl Başkan Yardımcısı Veysi Geyik, BDP İl Yöneticisi Ahmet Özer, Ahmet İvrendi, BDP üyesi ve eski yöneticileri Ahmet Aydın, Şerif Çakar, Ebedin Satıcı, Ahmet Çifçi, Faraç Salman, Süleyman Kaya, Cahit Kaya, Hakim Sincar, Zeynel Abidin Çelik, SELİS çalışanı Taybet Şenses, MEYADER Başkanı Yaşar Kurt, Din Alimleri Derneği (DAD) Başkanı İzzettin Ege, DAD yöneticisi Ahmet Türeli, Tüm-Bel Sen Batman Temsilcisi Muzzafer Çınar ve yöneticisi Ali Sarıpınar, eski Genel-İş Batman Şube Başkanı Halis Yakut, Eğitim Sen Batman Şube yöneticileri Metin Nas ve Onur Künteş, Eğitim Sen üyeleri Devran Moray, M. Sait İmret ve Ercan Astan, Bahar Kültür Merkezi sanatçıları Adil Aslan ve Mahfuz Arslan ile Taybet Kızmaz, Hamit Can.

DİHA VE AZADİYA WELAT ÇALIŞANLARI GÖZALTINA ALINDI

Azadiya Welat Gazetesi bürosu ile çalışanların kaldığı evde yapılan aramalar sona ererken, polisler bilgisayar harddiskleri ile flaş disk, kaset ve CD'lere el koydu. Aramaların ardından Batman DİHA Gülsen Aslan da gözaltına alınarak Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında Azadiya Welat Gazetesi Batman çalışanı Şafak Çelenk'in de Bursa'da gözaltına alındığı ve Batman'a doğru yola çıkarıldığı kaydedildi.

VALİ Mİ OPERASYON KORDİNATÖRÜ MÜ

Operasyona ilişkin açıklama yapan Batman Valiliği, KCK'nin Batman yapılanmasını yönelik operasyon başlatıldığı belirtilerek, "talimatlar doğrultusunda; ilimizde meydana gelen kitlesel şiddet olaylarını organize ettikleri, mahalle ve il komiteleri oluşturarak eylem kararları aldıkları, örgütsel toplantı ve yasadışı yürüyüşe katıldıkları, baskı ve tehdit yolu ile esnafları kepenk kapattırmaya zorladıkları ve ilimizde geçmiş tarihlerde gerçekleşen yasadışı olaylara katıldıkları" iddiasıyla 41 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada Batman'daki STK'lar, öğleden sonra BDP il binası önünde operasyona tepki gösterecek.

MUŞ:Muş'un Varto İlçesi'nde BDP Kadın Meclisi üyesi Gülistan İnan gözaltına alındı. Evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan İnan, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İnan'ın gözaltı gerekçesi öğrenilmedi.

BİTLİS:Bitlis'in Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah erken saatlerinde BDP üyesi Maşallah Ata ile Abdurrahman Ata'nın evlerine baskın düzenledi. Evlerin camlarının dahi kırıldığı baskından sonra evler didik didik aranırken, arama sonrası Maşallah ile Abdurrahman Ata gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 2 BDP üyesinin gözaltı gerekçesi öğrenilmedi.

İZMİR:İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin de aralarında bulunduğu bir çok kişiye yönelik verdiği hapis cezası kararını ardından polis İzmir'de bulunan ESP üyelerinin evlerine baskın düzenledi. Edinilen bilgiye göre; aralarında ESP İstanbul İl Başkanı Hülya Gerçek, İzmir İl Başkanı Meliha Kayacı'nın da bulunduğu 11 ESP'li hakkında açılan davanın iki gün önce İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması görüldü. Duruşmada 11 ESP'linin tutuklanmasına karar verilmesi üzerine polis sabaha karşı ESP'lilerin evlerine baskın düzenledi. Bayraklı İlçesi Yamanlar semtinde kimsenin bulunmadığı bir eve baskın düzenleyen polis, kapıyı kırarak içeri girdi. Yapılan aramanın ardından polis evden ayrılırken, şu ana kadar gözaltı olmadığı öğrenildi.

ESP İzmir İl Örgütü, üyeleri hakkında verilen hapis cezası ve ev baskınlarını protesto etmek için bugün saat 13.30'da Kemeraltı Girişi'nde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

İZMİR’DE FIRAT DAĞITIM ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

İzmir Konak'ta sabah saatlerinde gazete dağıtımı yapan Fırat Dağıtım çalışanı Sami Dündar'ı durduran polisler kimlik kontrolü yaptı. Dündar, daha sonra gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen Dündar, Kemeraltı'ndaki polis karakoluna götürüldü.

55 GÜNDE 567 GÖZALTI

AKP rejiminin en otoriter rejimlerde bile görülmeyen gözaltı furyası sonucu son haftalarda yüzlerce kişi gözaltına alındı. Tümüne yakının KCK adı altında yürütülen operasyonlarda olmak üzere 10 Aralık 2011 ile 3 Şubat 2012 arasındaki 53 günde en az 567 kişi gözaltına alındı.Bu rakama, bugün Batman, İzmir, Bitlis ve Muş’ta gözaltılar dahil değil. Gözaltına alınanlar arasında belediye başkanları, öğrenciler, çocuklar, insan hakları aktivistleri, kadın aktivistler ve sendikacılar da var. Gözaltına alınanlardan 350’yi aşkını tutuklandı.

Hiç yorum yok: