16 Ocak 2013 Çarşamba

Sakine, Fidan ve Leyla Amed Yolunda

Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçinin cenazesi İstanbul'da binlerce kişinin karşılama töreni ardından havayoluyla Diyarbakır'a doğru yola çıkarıldı. Karşılama töreninde konuşan Sakine Cansız'ın babası İsmail Cansız, "Sizleri görünce binlerce çocuğum olduğunu anladım ve biliyorum ki binler kızımın hesabını soracak" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketi aktivisti Leyla Şaylemez'in cenazesi Yeşilköy'de bulunan Atatürk Havalimanı'nda binlerce kişi tarafından karşılandı. Paris'ten havalanan uçakla İstanbul'a inen katledilen siyasetçilerin aileleri ve BDP Van Milletvekili Nazmi Gür havalimanına indikten sonra İç Hatlar Terminali'nde kendilerini bekleyenleri selamladı. Ailelerin kapıdan çıkış yapması ile zılgıt ve "Şehîd namirin" sloganı birbirine karıştı. Yaşamını yitirenler adına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan BDP İl Eş Başkanı Asiye Kolçak, "Onları canlarını uğruna feda ettikleri Kürdistan'a uğurlamak için tek ses olduk" dedi. Katledilenlere söz verdiklerini söyleyen Kolçak, "Bayraklarını devralıyoruz. Mücadelelerini devam ettireceğiz. Kürt kadın hareketini hedef alanlara, binlerce kadın mücadelesi ile cevap verecek" diye konuştu.

Kendilerini karşılayan herkese çok teşekkür ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Sakine Cansız'ın babası İsmail Cansız ise, "Bu kalabalığı gördükten sonra binlerce çocuğum olduğunu anladım ve biliyorum ki binler kızımın hesabını soracak. Kızımın mücadelesini binler devralıyor. Ben de size canımı feda ediyorum. Buradan Amed'e, Dersim'e ve tüm Kürdistan'a selamlarımı ve sevgilerimi yolluyorum" diye konuştu. Cansız konuşurken, kitle içinde bulunan birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Cansız'ın ardından söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, katliamın hesabının sorulacağını belirttikten sonra, "Biz onların mücadelesini devam ettireceğiz. Bu katliamlarla mücadeleyi gerileteceklerini sananlar yanılıyor. Biz her zaman daha fazla çalışacağız. Sakine Cansız direniş tarihinin kendisiydi. Yarın Amed'de onları kendi topraklarına uğurlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından İç Hatlar Terminali'ne geçen aileler ile birlikte Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel ve Nazmi Gür, cenazelerin yerleştirildiği Türk Havayollarının 18.45 Diyarbakır uçağı ile Diyarbakır'a hareket edecek. 


ANF

Hiç yorum yok: