13 Aralık 2012 Perşembe

Serekaniye'den Çatışma Görüntüleri(VİDEO-Haber)



Serekaniye(Raselayn)'de, bazı silahlı gruplarla YPG arasında yaşanan çatışmalara ait olduğu iddia edilen bir video yayınlandı. Görüntülerde silahlı bir kişinin vurulduğu görülüyor.

Serêkaniyê - Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kentinde, Türkiye destekli grupların saldırıları Çarşamba gününden buyana sürüyor. Saldırılara tespit edilen 20 grup katılıyor. YPG silahlı grupların üs olarak kullandığı iki eve girdi. Burada Türk bayraklarının bulunması dikkat çekti.

Çarşamba günü saat 13.00’ten bu yana saldırılar nedeniyle çatışmalar yaşanıyor. Bugün sabah saatlerinde çatışmalar yeniden şiddetlendi. Alınan bilgilere göre saldırılara katılan çeteci gruplar şöyle:

Ketiba Enwar El Haq, Liwa Ehfad El Resul, Rakka Askeri Devrim Konseyi, Ketiba El Faruk, Ketiba Dire El Cezîre, Şeyh İslam El Tumeyme, Ketiba Ali Bin Abi Talib, Ketiba El Alahu Ekber, Tabura Mergada, Rakka Devrim Güvenliği Ofisi, Guraba El Şam, El Adiyat Taburu, El Ebrar Taburu, Şedadi Taburu, Ehrar Xwêran (Heran) Taburu, Cind El Heremeyn Tümeni, Dir El Şemal Taburu, Cindullah, Mendic ve Cerablus Kahramanları, Ehrar El Tewaif Taburu.

Çatışmaların Mehet ve Ebra mahalleleri ile Heseke yolu üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre Haseke tarafından gelen gruplar, Til Ziyab Köyü’nün yardımı ile Eloka Rojhilat köyü ile Ezidi Kürtlerin yaşadığı Çapa köyüne geçti. Gruplar bu hatta üzerinden geldikten sonra Eloka Rojhilat köyü yakınındaki YPG kontrol noktasına saldırıda bulundu. Buradaki çatışmalar sürüyor.

TÜRK BAYRAKLARI VE BİLGİSYARLAR ELE GEÇİRİLDİ

YPG güçleri, Ehrar Heran ile Dera Zor isimli grubun Askeri Meclisi tarafından üs olarak kullandığı iki eve girdi. Kürt savaşçılar bu evlerde Türkiye bayrakları ve iki bilgisayar ele geçirdi. Tel Xelef (Tel Halaf) ile Türkiye tarafından da gruplara takviye yapıldığı ve Türkiye tarafından zaman zaman top atışları yapıldığı bildirildi.

Çatışmalar 12 Aralık günü yerel saatle 13.00 sıralarında başladı ve gece saatlerinde şiddeti azaldı. Ancak bu sabah saatlerinde yeniden şiddetlendi. YPG yaptığı açıklamada, Çarşamba günü bir ekmek fırını etrafında çatışmaların yaşandığını belirtirken şu detayları verdi: “Güçlerimiz grubu uzaklaştırmak istedi. Ancak grup ateş açtı ve çatışmalar başladı. Bu noktadaki çatışmalarda 7 saldırgan öldürüldü. Çatışmalar kentin farklı noktalarında geç saatlere kadar sürdü. YPG üç koldan çeteci gruplara müdahalede bulundu. Hasekê Kavşağı’nda şiddetli çatışmalar yaşandı ve burada çeteci gruptan çok sayıda ölü ve yaralı oldu. Bu çatışmada 7 kaleşnikof YPG tarafından ele geçirildi. Şiddetli çatışmalar ardından gruplar ölü ve yaralılarını alarak geri çekildiler.”

Yerel kaynaklar çatışmalarda en az 16 yaralının Türk ambulansları ile Ceylanpınar (Serêkaniyê’nin Kuzey Kürdistan’daki ikizi) ilçesindeki hastanelere sevk ettiğini bildirmişti. Burada da 2 saldırganın öldüğü belirtilirken, ölü sayısının en az 13 ölü olduğu bilgisine ulaşılmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin daha bugün öldüğü bilgisi alındı.

YPG açıklamasında, çatışmalar sırasında bir kayıp verdiklerini bildirdi. Hayatını kaybeden savaşçının Goran Dêrik olduğu belirtilirken, bir Kürt savaşçının da yaralandığı kaydedildi. 
 
ANF

Hiç yorum yok: