16 Aralık 2012 Pazar

Salih Müslim: Davutoğlu Sınırlarını Bilmeli

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim
Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun sözlerine yanıt veren PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, “Suriye’de oluşacak bir parlamentonun özgür olup olmayacağı kararını Davutoğlu veremez. Kendi sınırını bilmesi lazım. Davutoğlu önce kendi parlamentosuna, kendi parlamenterlerine saygılı olmayı öğrenmeli” dedi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim Serêkaniyê’deki son durum ve Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına ilişkin Nuçe Tv gece yayınında Amed Dicle'nin sorularını yanıtladı.

Serêkaniyê’de Kürtlere saldıran çetelerin Türkiye destekli olduğunun altını çizen Müslim, “amaç Batı Kürdistan’ı istikrarsızlaştırmak, işgal etmektir. Kasım’daki çatışmalardan sonra bölgedeki kanaat önderleri devreye girerek ateşkes sağlanmasını istedi. Ateşkesin temel şartı kenti terk etmeleriydi. Ancak verdikleri söze bağlı kalmadılar ve tekrar saldırdılar. Çünkü bunlar kendi başlarına hareket eden gruplar değildir. Ateşkesten sonra Türk yetkililer onlarla toplantı yaparak yeniden saldırmalarını istedidiye konuştu.

Türkiye’nin söz konusu gruplara “sizi bir amaç için gönderdik o amaca göre hareket etmezseniz sizi desteklemeyiz” şeklinde baskı uyguladığını kaydeden Salih Müslim, “Peki bu gruplar kentten çıkmazsa” sorusuna da, “çıkmazsalar YPG gereğini yapacak, zaten yapıyor da. Bu grupların orayı terk etmesi gerek” şeklinde yanıt verdi.

Salih Müslim, Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Suriye’de Kürtlere federasyon kararını özgür parlamento verirse saygı duyarız” yönündeki beyanlarına ilişkin ise, “bir kere Suriye’de oluşacak bir parlamentonun özgür olup olmayacağı kararını Davutoğlu veremez. Bu kararı Suriye halkları verir. Davutoğlu kendi sınırını bilmesi lazım. Biz bu sözleri daha önce bazı muhaliflerden de duyduk. Demek ki bu tür belirlemeler belirli merkezlerde kurgulanıyor. Ayrıca Davutoğlu önce kendi parlamentosuna, kendi parlamenterlerine saygılı olmayı öğrenmeli. Kendi parlamentosuna saygılı olmayı bilmeyenler başka ülkelerin parlamentosuna da saygılı olmayı bilmezler” dedi. 


ANF

Hiç yorum yok: