11 Aralık 2012 Salı

Polisin Kamu Spotu'na ÇHD'den Videolu Yanıt



İzmir - Emniyet Genel müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hak arayan vatandaşı potansiyel 'terörist' gibi gösteren Kamu Spotu'na ÇHD (Çağdaş Hukukçular Derneği)'den yanıt geldi. ÇHD İzmir Şubesi, 'Hak Arama Özgürlüğü' başlıklı kısa bir video hazırlayarak YouTube'de yayınladı.

Emniyet Genel müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hak arayan vatandaşı vatandaşları "teröre karşı bilinçlendirmek" adı altında hazırlanan ve hak arayan vatandaşı potansiyel 'terörist' olarak gösteren Kamu Spotu'na karşı 'Hak Arama Özgürlüğü' başlıklı video hazırlayan ÇHD İzmir Şubesi açıklamada bulundu.

Açıklamada, devletin "hak bilincinden uzak bireyler" yetiştirme politikasının iktidarlar değişse de varlığını her daim sürdürdüğünün altının çizildi.

YouTube'de yayınlanan video, polisin hak arayan öğrencilere, işçilere, Kürtlere, köylülere yönelik şiddetini gösteren fotoğraflardan oluşuyor. Videoda, "Polis şiddeti devlet terörüdür", "Demokratik hukuk devletinde eylem terör, eylemci terörist değildir! İnsanca, onurlu bir yaşamın gereğidir hak aramak" deniliyor.

Videonun sonunda, polis şiddetine maruz kalanların arayabileceği "İmdat Polis Hattı"nın numarası da (444 155 9) veriliyor.


ANF

Hiç yorum yok: