7 Kasım 2012 Çarşamba

Türk Savaş Uçakları Kandil’de Bir Katliam Daha Gerçekleştirdi








Türk devletinin, Kürt halkına karşı gerçekleştirdiği imha saldırılarından birisi daha dün Kandil alanına yapıldı. Dün gece Türk savaş uçakları, Meredo, Kalatuka, Zergele ve Enze köylerini hedef aldı. Saldırıda, bu köylerin yanısıra, yaylacıların yerleşim yerleri de bombalandı. Saldırılar sonucunda Doğu Kürdistanlı Mam Ali ve Şapur Loqman isimli iki sivil yaşamını yitirdi. Mam Ali ve Şapur Loqman, geçimlerini sağlamak için Güney Kürdistan’a yerleşmiş iki Doğu Kürdistanlıydı. Soy adı öğrenilemeyen 45 yaşındaki Ali, evli ve üç çocuk babasıydı. Mahabatlı Şapur Loqman ise henüz 19 yaşındaydı. Şapur Loqman saldırı sonucu yaralandı, doktora götürülürken de yolda yaşamını yitirdi.

Yaralananlardan Ebubekir Çekovi de Doğu Kürdistan’ın Serdeşt mıntıkasından, bir diğeri ise Güney Kürdistanlı Rêbas. Saldırılar sonucunda, köylülere ait bağ ve bahçeler de zarar gördü.

Doğu Kürdistanlı Mecit’in dükkanının yerle bir olduğu olduğu olay yerine gittiğimizde genzi yakan barut, TNT ve yanık kokusu ile karşılaştık. Bu kişi de diğer Doğu Kürdistanlılar gibi İran güçlerinin zülmünden kaçarak güneye yerleşmişti. Borçlanarak açtığı dükka ile ailesinin geçimini sağlıyordu.

Saldırılardan sonra konuştuğumuz gerilla kaynakları kendilerinden herhangi bir zararlarının olmadığını va saldırıların tümünün halka yönelik gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırıların tümü Kandil halkına yönelikti. Kortek katliamında yaşamlarını yitirenlerin anısana bir anıt mezarın dikileceği güne denk gelmesi ise ne tesadüf değil mi? Kürt halkı Türk devletinin özel savaşın kurbanlarını anıp, anıtlar dikerken, her gün yeni katliamlarla karşılaşıyor.

“BUNUN NERESİ PKK ?”

Saldırı sonrasında olay yerinde yıkıntıları hüzünlü gözlerle izlerken Mecid’i görüyoruz. Tek geçim kaynağı olan küçük dükkanının bir gece vakti Türk savaş uçakları tarafından vurulmasının tepkisi ile “bunu yapanlar insan olamaz” diyor.

Ardından yanıklara dalarak yere saçılan eşyaları göstererek “bunun neresi PKK” diye soruyor. Mecid olay yerinde kameralara, “Türk devleti daha önce de PKK’yi vuruyoruz diyerek, Kandil’de sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştirdi. Yarın Kortek katliamını simgelemek için anıt dikecektik. Köyler vuruldu, insanlar katledildi, bağ ve bahçeler tahrip ve talan edildi, ama hala başta yerel güçler olmak üzere kimseden ses çıkmıyor. Bu saldırılara sessiz kalanlar, saldırılara ortaktır. Bize bu zülmü yapanlar en büyük teröristtir. Türk devleti, Kürt halkına karşı bir imha savaşı yürütüyor. Bize yapılan bu saldılar bu da savaşın parçasıdır. Onlar söyleyecek tek sözümüz var. Siz insan bile olamazsınız, şeref ve haysiyetiniz olsa Kürtlerle mertçe savaşırdınız” sözleriyle tepkisini dile getirdi. 


ANF

Hiç yorum yok: