12 Kasım 2012 Pazartesi

KCK Siyasi Komitesi: Halkımız Her Saat Ayakta Olmalı

KCK Siyasi Komitesi, cezaevlerinde 62. gününe giren açlık grevlerine ilişkin yaptığı açıklamada AKP hükümetini direnişçilerin taleplerine saygılı yaklaşmaya çağırırken, Kürt halkına da “her gün ve her saat ayakta olarak, serhıldan ruhuyla onurlu mücadelelerini direniş tarihine yakışır biçimde yükseltmeye” çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Siyasi Komitesi, “Cezaevlerindeki açlık grevi direnişi bugün itibariyle 62. gününe girmiş bulunmaktadır. Bu direnişin amacı ve kamuoyuna mal olan tutsakların talepleri bilinmektedir. Demokrasi ve özgürlükten yana olan hiçbir insanın kabul etmeyeceği talepler değildir. Tutsakların ölüm sınırına gelen direnişini ve taleplerini görmezden ve duymazdan gelen, sadece siyasi iktidar olmaktadır” diye belirtti.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Açlık grevi gibi insanların kendi bedeninden başka hiçbir kimseye zarar vermediği bir eylem biçimine dahi zulüm ve şiddetle yaklaşmak, her şeyden önce insan onuruyla ve insanlıkla bağdaşmayan bir tutumdur. Hükümet adına konuşanların aşağılayıcı ve onur kırıcı bir üslup ve zihniyetle hareket etmesi, var olan sorunu çözmek şurada kalsın, sorunun daha da ağırlaşması ve çözümsüz bir hal almasına hizmet etmektedir.

Direnişçilerin şahsında, halkın onuruyla oynamanın nelere yol açabileceğine akıl etmeyen bu baskıcı ve ırkçı zihniyetin, oldukça sorumsuz ve tehlikeli bir sürecin gelişmesine hizmet ettiği açıktır. Kürt halkı, ulusal onur ve özgürlük için direnlere her zaman yüksek düzeyde bağlılığını göstermiş ve saygı duymuştur. AKP hükümetinin, halkımızın iradesini kırmaya dönük zorbalığı hiçbir biçimde amacına ulaşamayacaktır. Kürdistan halkı, onuru ve özgürlüğü için hiçbir şeyini esirgemeden ölüm de dâhil sonuna kadar direnmesini bilecektir.

Devam etmekte olan direnişin tutsakların talepleri doğrultusunda makul bir çözüme ulaşması için duyarlılık gösteren herkesin çabası oldukça değerli ve anlamlıdır. Hakkın ve haklının yanında olan tüm dostların, devrimcilerin, demokratların, aydınların, sanatçıların, inanç sahibi olan herkesin direnişten yana çabalarını artırıp, seslerini daha çok yükselterek süreçteki olumlu rolünü oynaması sorumlulukları gereğidir.

Kürdistan halkını, şahadet eşiğinde olan en değerli evlatlarının onurla ve şerefle sürdürdükleri direnişe hayatın her alanında her gün ve her saat ayakta olarak, serhıldan ruhuyla onurlu mücadelelerini direniş tarihine yakışır biçimde yükseltmeye çağırıyoruz.

AKP hükümetinin, direnişçilerin taleplerine saygıyla yaklaşıp, çözüm için üzerine düşeni yapması en sorumlu ve doğru tutum olacaktır. Aksi durumda doğabilecek her türlü olumsuzluklardan siyasi iktidarın sorumlu olacağı açıktır.”


ANF

Hiç yorum yok: