19 Ağustos 2012 Pazar

Türkiye Suriye’ye El Kaide’yi İhraç Ediyor

ANKARA - Suriye’de son günlerde öldürülen Türk El Kaide militanlarına 2010 yılında salıverilen İstanbul’daki ikiz saldırıların faillerinden Baki Yiğit de katıldı.

Suriye rejiminin iddiasına göre Yiğit, Halep’te Suriye ordusu ile Özgür Suriye ordusu birlikleri arasında yaşanan bir çatışmada hayatını kaybetti. El Kaideci Yiğit, İstanbul’da 2003’teki ikiz saldırıları organize ettiği iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanmış, polisteki ifadesinde Usame bin Ladin’le kahvaltı yaptığını anlatmıştı.

El Kaide’nin Türkiye’deki yapılanmasını oluşturan beş kişiden biri olan Yiğit, örgütün “İstişare Şûrası Üyeleri”arasında görünüyordu.

Suriye televizyonu tarafından öldüğü duyurulan Metin Ekinci’nin kardeşi Azad Ekinci de Türk El Kaide’sinin önde gelen isimlerinden biriydi.

Öldürülmesi büyük yankı yaratan Yiğit, 2008’de ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm olmuş, ancak Yargıtay 9. Dairesi bir yıl sonra bazı sanıklar hakkında verilen cezaları bozmuştu. Yiğit bir yıl sonra 2010’da yattığı yedi yıllık süre göz önüne alınarak tahliye edilmişti.


ANF

Hiç yorum yok: