2 Ağustos 2012 Perşembe

Şemdinli’deki Çatışmalarda 16 Asker öldü

BEHDİNAN - HPG gerillalarının 2 haftadır ‘devrimci operasyon’ geliştirdiği Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde meydana gelen çatışmalarda 16 asker ölürken, iki zırhlı araç darbelendi. Diyarbakır’da yaşanan bir çatışmada 4 asker ölürken, Şırnak’ta skorsky tipi bir helikopter darbelenerek geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

HPG gerillalarının yaklaşık 2 hafta önce Hakkari’nin Şemdinli ilçesi sınırları içinde bulunan Türk ordu güçlerine yönelik başlatmış olduğu ‘devrimci operasyon’ sonucu alanda yaşanan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), dün bölgede gün boyu 4 ayrı noktada yaşanan çatışmalarla ilgili açıklamada bulundu. HPG-BİM, yaşanan çatışmalarda en az 16 askerin öldüğünü, 1 zırhlı araç tümden imha edilirken, bir aracında darbelendiğini bildirdi.

ZIRHLI ARAÇ DARBELENDİ


HPG-BİM’in verdiği bilgiye göre, 1 Ağustos günü saat 11.00 sularında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Rubarok karakoluna geçmek isteyen Türk ordusuna ait bir konvoya yönelik gerillalar bir eylem gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda bir zırhlı aracın tahrip edildiği belirtilirken, ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediği bildirildi.

SUİKAST EYLEMİNDE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı saatte Yukarı Nirkola Boğazının Masiroya bakan yamacında gerillalar tarafından bir suikast eyleminin gerçekleştirildiği aktarılırken, “gerçekleştirilen eylem sonucunda düşmanın 1 askeri öldürülmüştür” dendi.

NAVREZA KÖYÜ KÖPRÜSÜNDE ÇATIŞMA: 15 ASKER ÖLDÜ

Bir diğer çatışma ise Navreza köyü köprüsünde meydana geldi. Buna göre gerillalar, 1 Ağustos günü saat 18.30 sularında zırhlı araçlar ile Navreza köyü köprüsüne gelen Türk ordu birliğine yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Alanda saat 19.30’a kadar süren çatışmalar sonucunda 15 askerin öldürüldüğü belirtilirken, “Eylem ardından işgalci TC ordusu çatışma alanına yönelik olarak savaş uçakları, tank, zırhlı araçlar, kobra tipi helikopterler, havan ve obüsler ile yoğun bir şekilde bombardıman yapılmıştır” bilgisi verildi.

YJA STAR GERİLLALARI ASKERİ KONVOYU VURDU

HPG-BİM, 1 Ağustos günü saat 14.30 sularında Şemdinli ilçesinden Rubarok karakoluna gitmek isteyen bir konvoya yönelik ise YJA Star gerillaları tarafından bir eylem gerçekleştirildiğini aktardı. HPG-BİM eylemle ilgili şu bilgileri verdi: “20 dakika boyunca tanklar çevresini rastgele bombalarken, gerillalarımız tarafından konvoya yapılan eylem sonucunda Bêgirdê köyü ile Kerkit köyü arasında bir araç darbelenmiştir. Gerillalarımızın direnişini kıramayan ve Şemdinli’ye geri dönmek zorunda kalan konvoyun geri çekilişi ardından eylem alanına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı yapılmıştır. Ayrıca Kerkit köyünde yol kontrolü yapan düşman askerleri Bêsosin Karakoluna geri çekilmiştir.”

ROBUNUS İLE NAVREZA SIRTLARINA HAVA VE TOPÇU SALDIRI

HPG-BİM ayrıca, 1 Ağustos günü saat 16.00 sularında Robunus ile Navreza sırtlarına yönelik olarak Türk ordusu tarafından savaş uçakları, kobra tipi helikopterler, havan ve obüsler ile yoğun bir şekilde bombardıman yapıldığını kaydetti.

ULUDERE’DE SKORSKY TİPİ HELİKOPTER DARBELENDİ

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde sınırı geçen bir helikopter gerillalar tarafından darbelendi. HPG-BİM, 1 Ağustos günü saat 18.30 sularında Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Girê Çetan alanından sınırı geçerek Deriyê Dawetiya alanına geçmek isteyen skorsky helikopterine yönelik olarak gerillalar tarafından bir eylem gerçekleştirildiğini belirterek, “Eylem sonucunda darbe alan helikopter geri çekilmek zorunda kalmıştır. Eylem ardından Deriyê Dawetiya alanına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı yapılmıştır” dedi.
DİYARBAKIR’DAKİ OPERASYONDA 4 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, Türk ordusunun Diyarbakır’ın Kocaköy ile Fis köyü çevresinde düzenlediği operasyon sonucu dün meydana gelen çatışma hakkında da bilgi verdi. Buna göre, 31 Temmuz günü Diyarbakır’ın Kocaköy (Qaraz) ilçesi ile Qaraz’ın Fis köyü çevresine yönelik olarak heron ve zırhlı araçların katılımıyla Türk ordusu tarafından başlatılan operasyonda 1 Ağustos günü saat 08.00 sularında çatışma çıktı. Çatışma sonucu 1 panzer darbelenirken 4 askerin de öldüğü kaydedildi.

Çatışma ardından ise eylem alanının kobra tipi helikopterler, tank, havan ve obüslerle bombalandığı bildirilirken, alandaki operasyonun saat 11.00 sularında geri çekildiği aktarıldı. 


Şemdinli'ye özel birlikler gönderiliyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri bölgesinde 23 Temmuz tarihinden bu yana yaşanan çatışmalar ve operasyonlar devam ederken, bölgeye bir haftadan bu yana gönderilen zırhlı araçların yanısıra, özel eğitimli askeri birlikler gönderildi.

Van üzerinden gönderilen askeri birliklerin Şemdinli ilçe merkezi ile ilçeye yakın askeri birliklerde konuşlandırıldığı öğrenildi. Bu arada, kırsalda devam eden operasyonlar kapsamında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan bölgeye Skorsky helikopterleri ile sık sık cephane ve bomba sevkiyatı yapıldığı bildirildi.


ANF

Hiç yorum yok: