16 Ağustos 2012 Perşembe

KCK'den ABD Büyükelçisine Sert Tepki


KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardione'nin "PKK Esad'la işbirliği içerisinde" açıklamasına sert tepki gösterdi. KCK, ABD büyükelçisinin hiçbir doğruluğu bulunmayan böyle bir iddiayı ortaya atmış olmasını "tehlikeli bazı planların işareti" olarak değerlendirdi. Demokratik ve duyarlı çevreleri bu karalama kampanyasına karşı dayanışmaya çağırdı.
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, ABD Ankara Büyükelçisi Franchis Ricciardione'nin dün gazetecilere yaptığı, "PKK Suriye devleti işbirliği içerisinde, Esad, İran'dan gelen silahları PKK ile paylaşıyor" şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi. 

'BÜYÜKELÇİ İDDİALARINI İSPATLASIN'

Yapılan yazılı açıklamada, "ABD Büyükelçisi yapmış olduğu bu açıklama ile AKP devletinin psikolojik savaş çerçevesinde sık sık dile getirdiği hareketimizi dış güçlere dayandırma yalanına katılmış olmaktadır" denildi. 

Büyükelçiyi iddialarını ispatlamaya çağıran KCK açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Halkımızın, dostlarımızın ve tarafsız kesimlerin çok iyi bildiği gibi, hareketimiz tamamen özgücüne dayanmakta olan bağımsız bir hareket olup, hiçbir devletten yardım almamaktadır. Bir yıl öncesine kadar hareketimize karşı ittifak halinde saldırılar geliştiren Kürdistan üzerindeki sömürgeci devletlerin şimdi aralarında çelişki çıkmasıyla bizi de taraf yapmaya çalışmaları beyhude bir çabadır. Bu devletlerin hiçbirisiyle herhangi bir dayanışmamız ve onlardan destek almamız söz konusu değildir. Bunun aksini iddia eden güçleri ve özellikle ABD Büyükelçisi Ricciardione’yi ellerindeki belgeleri kamuoyuna açıklamaya çağırıyoruz. Kamuoyuna açıklamamaları durumunda dünyanın en büyük yalancısı ve iftiracısı olacaklarını belirtiyoruz."

'İDDİALAR TEHLİKELİ BAZI PLANLARIN İŞARETİ'

KCK doğruluğu bulunmayan böyle bir iddianın ortaya atılmış olmasını, "tehlikeli bazı planların gündemde olduğunun işareti" olarak değerlendirdi. Açıklamada şunlar belirtildi:

"PKK, bir özgürlük ve demokrasi hareketidir. Kürt halkının ve bölge halklarının özgürlüğü için bedel ödemiş ve kendini ispatlamış bir harekettir. Bugün her zamankinden daha fazla Suriye’nin ve bölgenin demokrasi ve özgürlüğünden yana olan, bunun için fedakarlıklar sergileyen ve kendi ülkesinde özgürlük mücadelesini fedaice yürüten, halkların özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği için her şeyini ortaya koyan bir harekettir. Bu gerçeğe rağmen, ABD Büyükelçisi’nin hiçbir belgeye dayanmayan ve hiçbir doğruluğu bulunmayan böyle bir iddiayı ortaya atması yeni-tehlikeli bazı planların gündemde olduğunun işaretini vermektedir. Bölgenin en eski halklarından biri olan Kürt halkının halk olmaktan kaynaklı doğal hakları uğruna yola çıkmış hareketimizin şimdiye kadar uluslararası ve bölgesel düzeyde birçok komplo ve saldırılarla yüz yüze kaldığı bilinmektedir. Kürt halkının statü elde etmemesi ve özgürlüğüne kavuşmaması için PKK ve Kürt düşmanlığını ayyuka çıkaran AKP’nin yalana dayalı iddialarına prim vermek hiçbir biçimde olumluya yorumlanamayacak bir davranıştır. 

KARALAMA KAMPANYASINA KARŞI DUYARLILIK ÇAĞRISI

Başta ABD olmak üzere tüm uluslararası güçleri Kürt halkının haklı davasını görmeye, ekonomik ve siyasi çıkarlarına kurban etme politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Kürt halkının haklı davasını ve demokratik taleplerini kirli çıkarlar uğruna kurban etme planlarına karşı tüm demokratik çevreleri ve kamuoyunu duyarlı olmaya ve Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle dayanışmaya çağırıyoruz. Tüm Kürt siyasi hareketlerini ve yurtsever demokratik kurumları AKP’'nin öncülüğünde gelişen bu karalama, çarpıtma ve Kürt Özgürlük Hareketi’ni hedef gösteren politikalarına karşı demokratik-ulusal birlik ruhuyla ortak mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz."


ANF

Hiç yorum yok: