1 Ağustos 2012 Çarşamba

HPG: Şemdinli Harekatı 10. Gününde, Çatışmalar Sürüyor

Behdinan - Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaklaşık iki hafta önce başlayan çatışmalar sürüyor. HPG, dün yaşanan çatışmalarda 14 askerin öldürüldüğünü, 1 gerillanın da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 23 Temmuz gününden bu yana başlayan gerilla eylemliliğinin onuncu gününde de çatışmalar devam ediyor. HPG basın irtibat merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan yazı bir açıklama ile dünkü yaşanan çatışmalara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

İlk çatışmada 5 asker öldürüldü

HPG-BİM, “31 Temmuz günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde öğlen saatlerine kadar süren çatışmalarda Yukarı Nirkola Boğazında düşmanın 3 askeri, Yukarı Gumoka alanında birlik komutanı, Masiro Boğazında ise düşmanın bir askeri olmak üzere toplam düşmanın 5 askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüştür” dedi.

Müdahale gücüne eylem 2 asker öldürüldü

Türk ordusunun yaşanan çatışmalar müdahale etmek istemesi üzerine gerillaların eylem gerçekleştirdiğini ifade eden HPG-BİM, “Aynı gün saat 11.00 sularında Şemdinli Merkezinden kobra tipi helikopterler, tanklar ve akrep tipi zırhlı araçlarla Navreza Köyü çevresine müdahale etmek isteyen düşman gücüne yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda düşmanın 2 askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüştür” şeklinde belirtti.

Kirpi araçta 2 asker öldürüldü

Aynı çatışma alanına yönelik olarak Türk ordusunun tekrardan müdahale etmek istemesi üzerine gerillaların bir eylem daha gerçekleştirdiğini beliren HPG-BİM eyleme ilişkin şu bilgileri verdi: “Saat 17.00 sularında tekrar müdahale etmek isteyen düşman gücüne yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem daha gerçekleştirilmiş, gerçekleştirilen eylem sonucunda bir kirpi tipi araç tahrip olurken 2 düşman askeri ise gerillalarımız tarafından öldürülmüştür.”

Piyade gücü de vuruldu, 5 ölü

Çatışmanın yaşandığı alana ağır silah ve zırhlı araçlarla müdahale etmek isteyen Türk ordusunun, piyade olarak da müdahale girişiminde bulunduğu bildirildi. Türk ordusunun piyade gücüne yönelik gerillaların bir eylem gerçekleştirdiğini ifade eden HPG-BİM şunları belitti: “Alana piyade olarak gelmek isteyen düşman askerine yönelik olarak ise gerillalarımız tarafından gerçekleştirilen eylemlerde ise düşmanın 5 askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüştür.”

10 dakikalık yolu 7 saatte ilerledi

Gün boyu yaşanan çatışmalarda Türk ordusunun 10 dakikalık yolu 7 saatte alabildiğini ifade eden HPG-BİM, alana yönelik olarak Türk ordusunun bombardımanına ilişkin olarak da “1 Ağustos günü (bugün) sabah saatlerinde işgalci TC ordusu tarafından alana yönelik olarak kobra tipi helikopterler, havan ve obüsler ile bombardıman yapılmıştır” dedi.

1 gerilla yaşamını yitirdi

Dün bütün gün boyu yaşanan çatışmalarda toplam 14 askerin öldürüldüğünü duyuran HPG-BİM yaşanana çatışmalarda 1 gerillanın da yaşamını yitirdiğini belitti.

HPG-BİM hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yol kontrolü yapmak isteyen Türk ordu güçlerine yönelik gerillaların bir eylem gerçekleştirdiğini duyurdu. Eylem ardından alana yönelik operasyon başlatan Türk ordusu sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Riya ve Salara köyleri arasında yol kontrolü yapmak isteyen Türk ordu güçlerine yönelik olarak gerillaların 30 Temmuz günü saat 15.00’da HPG gerillaları tarafından bir eylem gerçekleşti. Gerçekleşen eylem ilişkin bilgi veren HPG-BİM şunları belirtti: “Gerçekleştirilen eylem sonucunda düşmanın ölü ve yaralıları tarafımızdan netleştirilemezken, eylem ardından eylem alanı işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüsler ile bombalanmıştır. Eylem ardından alanda indirmeler yapılarak başlatılan operasyon ise 31 Temmuz günü geri çekilmiştir.

Oramar’da ağır silahlı eylem

Hakkari’nin Gever ilçesinde bulunan Oramar karakoluna yönelik olarak HPG gerillaları tarafından ağır silahlarla bir eylem gerçekleşti. Gerçekleşen eylem sonucunda karakolda bulunan iki mevzi imha oldu.

Gerillaların gerçekleştirdiği eyleme ilişkin bilgi veren HPG-BİM şunları belirtti: “ 31 Temmuz günü 15.00-16.00 saatleri arasında Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Oramar karakoluna yönelik olarak gerillalarımız tarafından ağır silahlar ile bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda düşmanın iki mevzisi imha edilmiştir.”

Uludere’de çatışma

Şırnak’ın Uludere ilçesinde operasyona çıkan Türk ordu güçleri ile HPG gerillaları arasında bir çatışma yaşandı.

31 Temmuz günü saat 17.30 sularında yaşanan çatışmaya ilişkin olarak HPG-BİM şunları belirtti: “Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Girê Çetan bölgesinde operasyona çıkan işgalci TC ordusu ile gerillalarımız arasında 20 dakikalık bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma sonucunda düşmanın ölü ve yaralıları tarafımızdan netleştirilememiştir. Çatışma ardından düşman ölü ve yaralılarını alandan skorsky tipi helikopterler ile uzaklaştırmıştır.”

Şeladize’ye dört gündür bomba yağdırılıyor

Türk ordusunun Güney Kürdistan’ın Şeladize kasabasına yönelik olarak 4 gündür yaptığı top saldırıları devam ediyor. Saldırılar sonucu ağaçlık alanlarda başlayan yangınlar devam ediyor.

Güney Kürdistan’ın Şeladize kasabasına bağlı alanlara yönelik olarak Türk ordusunun 27 Temmuz gününde beri top saldırısı gerçekleştirdiğine dikkat çeken HPG-BİM saldırıya ilişkin şunları belirtti: “Medya Savunma Alanlarına bağlı Şeladizê kasabası sınırları içinde bulunan Çiyareş ile Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Geliyê Zap, Hênê Dağı, Helwesis Tepesi, Samura, Büyük Garê alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırıları yapılmaktadır. Halen devam eden saldırılar sonucunda alanda başlayan yangın halen devam etmektedir.”


ANF

Hiç yorum yok: