5 Ağustos 2012 Pazar

HPG, Eruh Eyleminin Sonuçlarını Açıkladı


BEHDİNAN - HPG, 2 Ağustos'ta Siirt'in Eruh ilçesinde gerçekleştirilen eylemde 20 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamaya göre yaşanan çatışmalarda 2 HPG gerillası da yaşamını yitirdi. 
 
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2 Ağustos günü Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen eylem hakkında yazılı açıklamada bulundu. Operasyon hazırlığında bulunan Eski Eruh Karakolu ve güvenliğini tutan iki tepenin 'etkili bir biçimde' vurulduğunu bildiren HPG BİM açıklamasında şu bilgiler yer aldı:
 
"Karakol binaları etkili bir biçimde vurulmuş, önemli tahribatlara uğratılarak 4 ayrı yerde alev almıştır. Karakolun güvenliğini sağlayan her iki tepe, gerillalarımız tarafından  düşürülmüş, tepede bulunan yatakhane ve yemekhaneler gerillalarımızın roketlerinin isabet etmesi sonucu yanmıştır. Bu tepelerde 3 adet orta otomatik A4 silahı ve 1 adet Nikon dürbünü ele geçirilerek imha edilmiştir. Ayrıca bazı diğer askeri malzemelere de el konulmuştur. Bu tepelerde güçlerimizce tespit edilebilen 20 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda düşman askeri de yaralanmıştır. Eyleme müdahale etmek isteyen kobra tipi helikopterler, gerillalarımızın etkili vuruşu sonucu alandan uzaklaştırılmıştır."
 
Eylem ardından alanda başlatılan operasyonun devam ettiğini kaydeden HPG BİM, eylemde 2 gerillanın da yaşamını yitirdiğini duyurdu. "Direnerek şehit düşen 2 arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra halkımıza ve kamuoyuna açıklanacaktır" dedi.

Hiç yorum yok: