6 Ağustos 2012 Pazartesi

HPG: Çukurca'da da Türk Ordusu Etkinliğini Yitirdi


HPG gerillalarının “devrimci harekat” olarak adlandırdığı Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesindeki eylemleri sürüyor. Çok sayıda askerin öldürüldüğünü ve alan denetiminin gerillalarda olduğunu belirten HPG, yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar 14 gerillanın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre gerillaların ele geçirdikleri Rındikê karakolunda çok sayıda silah ve askeri mühimmatı imha etti. Yapılan açıklamada imha edilen askeri malzemelere ilişkin şunlar belirtildi: “4 Ağustos günü Hakkâri’nin Çelê ilçesinde gerçekleştirilen devrimci harekat çerçevesinde gerillalarımızın alandaki denetimi halen devam etmektedir. Düşmanın alana yönlendirdiği onlarca anbulans hava saldırıları dışında düşmanın alanda herhangi bir hareketliliği olmamıştır. Gerillalarımızın Rındıkê karakoluna gerçekleştirdiği eylemlerde kamulaştırdığı 20 silah dışında, düşmana ait onlarca A4 yarı otomatik silah, MG3 Tam Otomatik Silah, Havan Silahları, BKC silahları ve ferdi silahlar gerillalarımız tarafından imha edilmiştir.”

GERİLLA JİN’DEN FEDAİ EYLEMİ

HPG-BİM açıklamasında eylem sırasında yaşamını yitiren Jin isimli kadın gerillanın bir “fedai” eylem gerçekleştirdiğini ve çok sayıda askeri öldürdüğünü belitti. HPG-BİM açıklamasında eyleme ilişkin şunları ifade etti: “Saldırıda ağır yaralanan Jin isimli gerillamız kahramanca fedai bir duruş sergilemiş, gerçekleştirdiği fedai eylem sonucunda düşmanın çok sayıda askeri öldürülmüş ve yaralanmıştır.

Dün, imha edilen araçlara ilişkin verdiğimiz bilgilere ek olarak Rındıkê karakol tepesinde bulunan düşmanın bir panzeri, içinde bulunan 8 asker ile birlikte gerillalarımızca imha edilmiştir.”


7 GERİLLA DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

HPG çatışmaların yaşandığı ilk gün 7 gerillanın yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. HPG devam eden çatışmalar sırasında da yaralanan 7 gerillanın yaşamını yitirdiğini duyurdu. HPG-BİM yaşamını yitiren gerillalara ilişkin şunları belirtti: “Dünkü açıklamamızda devrimci operasyonumuz kapsamında 7 arkadaşımızın şahadeti açıklanmıştı. Yaralanan bazı arkadaşların şahadeti ve devam eden çatışmalar sonucunda 7 arkadaşımız daha şehit düşmüştür. Söz konusu operasyon sonucunda şahadete ulaşan toplam 14 arkadaşımıza ilişkin bilgilendirme daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Çelê (Çukurca) yaşanan çatışma ve gerilla eylemleri Pazar ve Pazartesi günü de devam etti. Alanın gerillaların denetiminde olduğunu aktaran HPG-BİM şu bilgileri verdi: “5Ağustos günü 17.00-21.00 saatleri arasında Çelê Tugayı, Êrîş Taburu ile Bilican alayı gerillalarımız tarafından etkili bir şekilde vurulmuş tur. Gerçekleştirilen eylemler sonucunda bir çok bina ve mevzi darbelenirken, düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tarafımızdan netleştirilememiştir.

6 Ağustos sabahı Çelê’ye bağlı Girê askeri üssü ve Bilican Alayı gerillalarımız tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemler sonucunda düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tarafımızdan netleştirilememiştir. Eylemler ardından işgalci TC ordusu çevresine yönelik olarak rastgele havan ve obüsler ile saldırı gerçekleştirilmiştir. Alan halen gerillalarımızın denetimindedir.”

ÇELE’DE YOL TUTMAK İSTEYEN ASKERE EYLEM


Hakkari-Çelê yolunu tutmak isteyen ve Türk ordusuna ait askerlere yönelik olarak HPG gerillaları tarafından bir eylem gerçekleşti. Gerillaların 5 Ağustos günü saat 11.00’da gerçekleştirdiği bu eyleme ilişkin HPG-BİM şunları belirtti: “5 Ağustos günü saat 11.00 sularında Hakkari Çelê yolunu tutmak isteyen ve kimlik kontrolü yapmaya çalışan düşman askerlerine yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda bir panzer darbelenirken, düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tarafımızdan netleştirilememiştir.” 


ANF

Hiç yorum yok: