19 Ağustos 2012 Pazar

Hakkari'de 'Bakan Şahin' Halk Tarafından Protesto Edildi(VİDEO-Haber)

ZEKİ DARA
YÜKSEKOVA HABER


Hakkari'de bulunan İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin iftar sonrası çıktığı şehir merkezinde vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Kent merkezinde gerginlik çıktı.
 
HAKKARİ - Akşam saatlerinde karayolu ile geniş güvenlik önlemleri altında Van'dan Hakkari'ye gelen İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin geldikten kısa bir süre sonra Sibar Oteli'ne geçti. Burada iftar yemeğini yiyip otele yerleşen Şahin iftar sonrası geniş güvenlik önlemleri altında şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesine çıktı.


BAKAN ŞAHİN PROTESTO EDİLDİ

Bu sırada toplanan vatandaşlar tarafından uzun süre yuhalanarak protesto edilen Bakan Şahin'i korumak için polis havaya uyarı ateşi açtı. Uyarı ateşi sonrası yuhalama taş atmaya dönüştü. Polis protestoculara basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Çıkan gerginlik nedeniyle şehir merkezinde bayram alışverişi yapan vatandaşlar evlerine koştu, esnaflar iş yerinin kepenklerini indirdi.


 BAKAN ŞAHİN BİR İŞ YERİNE SIĞINDI

Gerginlik nedeniyle Bakan Şahin bir iş yerine sığınırken şehir merkezine onlarca zırhlı araç sevk edildi. Özel harekat timleri ve korumlar Şahin'i koruma altına aldı. Bir süre burada bekleyen Şahin daha sonra çağrılan zıhrlı bir otmobile binerek, özel harekata ait zırhlı araçlar eşliğinde Valilik Konağı'na geçti. Bakan Şahin'e yaklaşık 150 polis korumalık yaptı. 

1 POLİS YARALANDI

Müdahale sırasında kullanılan gaz bombalarından çok sayıda vatandaş etkilenirken ilk belirlemelere göre 1 polis memuru da kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralandı.  

BDP'Lİ ADİL KURT YARALILARI ZİYARET ETTİ

Gazdan etkilenen yaklaşık 40 kişi olay yerine çağrılan ambulanslar ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aralarında BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ile Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun bulunduğu bir BDP'li grup hastaneye geçerek yaralıları ziyaret ettti.

Bakan Şahin büyük bir koruma ordusu ile geçtiği Hakkari Valilik Konağında yaklaşık 2 saat bekledikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında kaldığı otele geçti. Yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar bayram arifesinde Bakan Şahin'in Hakkari'ye gelişinin bir provokasyon olduğunu ifade ettiler.


Olaylar devam ederken silahla yaralananların olduğu belirtiliyor. 

Hiç yorum yok: