27 Ağustos 2012 Pazartesi

Fatma Şahin, Almina’nın Ölen Annesiyle Konuştu!!!

Şemdinli'de BDP'li ve DTK'li heyetin HPG gerillalarının yol kontrolüne takılması ve Antep'teki bombalı saldırı ardından günlerdir annelik kavramı üzerinden kirli bir propaganda yürütülüyor. Kimileri (Esra Elönü adındaki köşe yazarı) BDP'li kadın vekillere ağza alınmayacak hakarete kadar işi vardırıyor. Kimileri de 'şehit edebiyatı' üzerinden, yürüttükleri kan siyasetini maskelemeye çalışıyor.

Antep saldırısı ardından özellikle bir isim, Bakan Fatma Şahin medyada "annelik" duygularıyla öne çıkar oldu. Saldırıda yaşamını yitiren 1 yaşındaki Almina bebeğin cenaze töreninde verdiği poz, döktüğü timsah gözyaşları herkesi "duygulandırdı."

Günlerdir saldırıyı PKK üzerine yıkma çabaları AKP siyasetinin çıkmazını gidermeye yetmemiş olacak ki, Şahin cenaze töreninden 3 gün sonra yine annelik edebiyatı üzerinden demeçler vermeye başladı.

Star gazetesinin "Almina'nın minik tabutunu görünce acımı unuttum" başlıklı manşet haberinde teknik olarak da vicdani olarak da bir sorun yok. Sorun Şahin'in yalanlarını, Almina bebeğin de ölmüş olan annesine mal etmesine kadar çirkinleşmesinde...

Habere bakılırsa, "baksana daha çok küçükler" feryadıyla Türkiye'yi gözyaşına boğan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, o fotoğrafın perde arkasını anlatıyor. Aynı gün annesini kaybeden Şahin'e acısını, saldırıda çocuklarını kaybeden annelerin yürek dağlayan sözleri unutturuyor.

Şahin, o "duygu patlamasını" nasıl yaşadığını izaha girişiyor.

Ölen bebeğin anası bana ‘Bakanım senin anan yaşadı, öldü. Benim bebeğimi, daha dişleri çıkmadan katlettiler’ dedi. Hakikaten bu ifadeler çok ağır ve çok doğru ifadelerdi. Çocuk annesi olarak empati yaptım ve aynı acıyı ben de yüreğimde hissetim. Annenin feryadı bütün dikkatleri o noktaya getirdi.”

Oysa Antep'teki saldırıda 1 yaşındaki Almina bebekle birlikte, asker olan babası Onur Fikret Aker ve annesi Duygu Aker de yaşamını yitirdi. Yani Duygu Aker'in Bakan Şahin'e bunları söylemiş olması imkansız. Yani Bakan Şahin, çok açık biçimde yalan söylüyor.

Bakan Şahin konuşmasının devamında saldırıda yaşamını yitiren 11 yaşındaki Sena'nın 4 yaşında olduğunu da iddia ediyor. Bunu da yalanlardan biri daha değil de, bir unutkanlık ya da dil sürçmesi olarak kabul edelim. Zira, Almina bebeğin ve annesinin adına yapılmış olan yeterince büyük bir hakaret ve zulüm... İnsanın "Baksana ne büyük yalanlar" diyesi geliyor...


ANF

Hiç yorum yok: