12 Ağustos 2012 Pazar

Clinton ve Davutoğlu, PKK'yi Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında Suriye’nin PKK için “bir tapınak haline gelmemesi gerektiğini” söyledi.

İstanbul’da mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Clinton, bu konuda Türkiye’nin endişelerini paylaştığını söyleyerek,
Suriye´nin, ister şimdi ister Başkan Beşar El Esad rejiminin gidişinden sonra olsun, PKK’lierin tapınağı haline gelmemesi gerektiğini” söyledi.

Clinton,"PKK’ya karşıyız. Biz bu konuda endişeleniyoruz. Teröristlerin şu anda Suriye’de süregelen Suriye halkının meşru mücadelesini kullanarak kendi gündemlerini oluşturmalarına ve boşluklar bularak buradaki şiddeti kışkırtmaları bizi endişelendiriyor" diye ekledi.

Yapılan ortak açıklamada ise, “Türkiye’nin PKK’yla olan mücadelesini destekliyoruz. PKK’nın Suriye’de konuşlanmasını istemiyoruz. Türkiye bölgede bir lider konumundadır. Zorlukları biliyoruz, hazırlamamız gereken B planı var. Suriye için olabilecek bütün senaryoları görüştük. PKK’ya karşı Türkiye’nin yanındayız. Türkiye’ye destek vermeye devam ediyoruz” denildi. 


ANF

Hiç yorum yok: