5 Ağustos 2012 Pazar

CHP’li Salih Fırat: Köylüler Kimyasal Silah Kaygısıyla Köylerini Terk Ettiğini Söyledi

Türk Ordusu Gerillalara karşı Kimyasal Silahlar kullanıyor
HAKKARİ- Şemdinli’de incelemelerde bulunan CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, köylülerin, operasyon sırasında kimyasal silah kullanıldığı kaygısıyla köyleri terk ettiğini söyledi.
 
HGP gerillaları ile Türk ordusu arasından 13 gündür yoğun çatışmaların yaşandığı Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulunan CHP heyetinin çatışma bölgesine gitmesine izin verilmedi. Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Hakkari Valisi, Şemdinli Kaymakamı, alay komutanları, emniyet müdürü, Şemdinli Belediye Başkanı ve köylüler ile görüştüklerini söyledi.

Bölgede 6 köyün tamamen boşaltıldığını, Şemdinli ve çevre köylere göç eden 60 ailenin köylerine dönmek istediğini belirten Fırat, ancak köylülerin bu talebinin "can güvenlikleri olmadığı" gerekçesi ile Kaymakamlık tarafından reddedildiğini söyledi.
 
Fırat, köylerin helikopterlerden atılan bombalardan dolayı büyük hasar gördüğünü, bu nedenle insanların tedirgin olduğunu belirtti.
 
Kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddiaların hatırlatıldığı CHP milletvekili Fırat, "Köylüler, her zaman atılan bombalardan farklı olarak, patlama sesinin düşük olduğu, beyaz renkte duman çıkaran ve kokusu keskin olan bir bombanın atıldığı bilgisinin verdiler. Bunun da kimyasal silah olduğu yönünde kaygıları var" dedi. Fırat, köylülerin bu kaygılarından dolayı da köylerini terk ettiklerini kaydetti.

ANF

Hiç yorum yok: