18 Ağustos 2012 Cumartesi

Birileri Ayar Çekince Aygün’ün Dili Değişti

HPG’nin 12 Ağustos’ta alıkoyduğu ve iki gün sonra serbest bıraktığı CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, ilk açıklamaları parti içinden tepki toplayınca dilini değiştirdi. Kürtlüğünü inkar etmeye kadar giden Aygün, Erdoğan’ın argümanlarına sarıldı ve PKK ile BDP’nin kendilerine baskı uyguladığını iddia etti.
 
Ayar çektiler dili değişti

İlk günkü açıklamalarında Kürt sorununun çözümüne ilişkin olumlu mesajlar veren Aygün, başta CHP olmak üzere çeşitli çevrelerden tepki toplayınca BDP ve PKK’ye saldırdı. PKK’yi ''Dersim halkı üzerinde baskı uygulamakla'' suçlayan Aygün, BDP’ye de saldırmayı ihmal etmedi. “Dersim’de başta CHP’liler olmak üzere farklı görüşlerdeki siyasi hareketlerin baskı altında olduğunu ve PKK’nin kendisi dışındaki hiçbir görüşe tahammül etmediğini” savunan Aygün, BDP’yi de suçlamadan durmadı. BDP’yi seçimde kendilerine terör uygulamakla suçlayan Aygün, “BDP’nin Dersim’de bize uyguladığı politika, kendisine 90’lı yıllarda uygulanan şiddet politikasının aynısı” suçlamasında bulundu. Kendisini insan hakları savunucusu olarak tanımlayan Aygün’ün “KCK” adı altında yürütülen operasyonlarla 6 milletvekili, 21 belediye başkanı, 19 belediye başkan yardımcısı ve başkanvekilleri, 2 il genel meclis başkanı, 13 il genel meclis üyesi ve 90 belediye meclis üyesi tutuklu bulunan BDP’yi “baskı uygulamakla” suçlaması gerçek kimliğini de ortaya koyuyor.


Erdoğan gibi konuşuyor!


Başbakan Erdoğan’ın BDP ve PKK’ye yönelik argümanlarıyla konuşan Aygün, “BDP ve PKK uzun zamandır Dersim üzerinde yoğun baskı uyguluyor. Dersim’de hem uzun yıllardır faaliyet yürütüyor hem de tutunamıyor” iddiasında bulndu. Aygün tıpkı Erdoğan gibi ''PKK’yi çok başlı ve çok klikli bir örgüt'' gibi yansıtmaya çalışmayı da ihmal etmedi.

 
‘Arkadaşlar’dan şikayetçi oldu!

İki günde PKK’yi suçlama, BDP’yi hedef gösterme bombardımanına başlayan Hüseyin Aygün, dün savcıya ifade verdi. 4 sayfalık ifade veren Aygün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalarda “arkadaşlar” dediği HPG’liler hakkında şikayetçi oldu.

Hiç yorum yok: