5 Ağustos 2012 Pazar

Barış Anneleri Çatışma Bölgesinden Ayrıldı

HAKKARİ -Geçimli Köyü'ndeki askeri karakola düzenlenen baskın ardından bölgeye giderken çatışma ortasında kalan Barış Anneleri Van’a doğru yola çıkarken, baskında yaşamını yitiren gerillaların cenazeleri karakola getirildi. 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne gitmek isteyen Van Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri ilçeye bağlı Taşbaşı ile Olgunlar köyleri arasında çatışma ortasında kalmıştı. Piraşînê Köprüsü mevkiinde çıkan çatışmanın ortasında bir süre kalan Barış Anneleri ortalığın biraz sakinleşmesi ardından Van’a doğru yola çıktı. Barış Annelerinin önümüzdeki saatlerde Van’a ulaşmaları bekleniyor.


YAŞAMINI YİTİREN GERİLLALARIN CENAZELERİ KARAKOLA GETİRİLDİ


Bu arada, Geçimli Jandarma Karakolu'na HPG gerillaları tarafından düzenlenen ve çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı baskın sonrası çıkan çatışmada 14 gerillanın yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Geçimli Karakolu'na getirilen cenazelerin köylülere gösterildiği belirtildi. Gazetecilerin de karakol bahçesine götürülerek cenazelerin gösterildiği öğrenilirken, çekim ve görüntü almalarına izin verilmediği ifade edildi.


ANF

Hiç yorum yok: