19 Ağustos 2012 Pazar

Bakan Şahin Zırhlı Araçla Valiliğe Kaçtı


HAKKARİ - Hakkari'ye gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, iftar yemeğinden sonra dışarı çıkmak isteyince protesto gösterileriyle karşılandı. Polisler bakanı korumak için havaya ateş açarken, korumaları Bakan Şahin'i bir işyerine soktu.

Alınan bilgilere göre Hakkari'ye gelen ve Sibar Oteli'ne yerleşen Bakan Şahin, iftar yemeğinden sonra geniş güvenlik önlemleri altında şehir merkezine çıkarak Cumhuriyet Caddesi'ne çıktı. Bakan Şahin burada halk tarafından yuhalanırken, polisler havaya ateş açarak halkı dağıtmak istedi. Silah seslerinin ardından Bakan Şahin bir işyerine sığınırken, bölgeye onlarca zırhlı araç sevk edildi.

Bakanı protesto eden vatandaşlara polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ederken, Bakan Şahin yoğun güvenlik önlemleri altında zırhlı araca bindirilerek Valiliğe götürüldü. Yaşanan çatışmalarda bir polisin atılan taşlarla yaralandığı bildirilirken kent merkezinde gerginlik devam ediyor.

Şahin'i korumaya polis yetmedi komandolar devrede 

Hakkari kent merkezinde esnaf ziyaretine çıkan ve yuhalanarak taşlarla protesto edilen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, zırhlı araçla bölgeden kaçırılarak Hakkari Valiliği'ne sığındı. Yaklaşık 150 polisin zırhlı araçlarla koruduğu Bakan Şahin'in Valiliğe sığınması ardından, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan bir timin güvenlik amacıyla Valiliğe gönderildiği ve Bakan Şahin'i korumaya aldığı bildirildi.

ANF 

Hiç yorum yok: