9 Temmuz 2012 Pazartesi

Kimyasal Necdet’ten Roboski İtirafı: Şartlar Gereği!


Kimyasal lakaplı Türk Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 34 Kürt sivilin yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı için "Herkes şartları da düşünsün" dedi.

Kimyasal lakabını, 1990’lı yıllarda gerillalara karşı kimyasal silahların kullanıldığı operasyonlarda yer almasından alan Orgeneral Necdet Özel, Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya verdiği demeçte Roboski Katliamı ve Suriye'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, Roboski katliamıyla ilgili bir soru üzerine, "Askeri mücadelenin içinde maalesef bunlar da var. Herkesin başına gelebiliyor. Herkes şartları da düşünsün. İster miydik? Hızla tetkik edilir, raporu yazılır, ilgili makamlara bilgi verilir. Bunlar yapıldı" dedi.

Necdet Özel, 1990’lı yıllarda Çiller iktidarı döneminde PKK ile mücadele adı altında uyuşturucu ticareti, gasp, adam kaçırma, yargısız infazların merkezi haline gelen Emniyet’in Özel Harekat bölümünün yeniden ordu ile operasyonlar düzenlemesine övgüler yağdırdı. Öcalan’ın uluslarası bir komplo ile Türkiye’ye kaçırıldığı 1999’dan 2004 yılına kadar bu işbirliğinde bir boşluğun yaşandığını belirten Özel, “Biz şimdi yeniden ortak operasyon yapıyoruz. İyi sonuç alıyoruz” iddiasında bulundu.

Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesi konusuna da değinen Özel, ''uçağımız uluslararası sularda düşürüldü'' iddiasını tekrarladı. Özel, "Savaş çıkaracak halimiz yok" dedi ve ekledi: "Çok yakından takip ediyoruz. Her türlü imkan ve kabiliyetimiz mevcut. Büyük devletler ne yaparsa onu... Biz yapınca bütün dünyayla birlikte siz de görürsünüz."


ANF

Hiç yorum yok: