28 Temmuz 2012 Cumartesi

Halep’te Şiddetli Çatışmalar

HALEP - Suriye ordusunun günlerdir hazırlık yaptığı ülkenin en büyük ikinci kenti olan Halep’e yönelik büyük operasyonu başladı. Tanklar kente girmeye başlarken, şiddetli çatışma haberleri geliyor.
Şam rejimine bağlı ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun bir haftadan fazladır büyük kapışmaya hazırlandığı Halep savaşı başladı. Idlib gibi bölgelerden kente güç yağdıran Şam ordusu, bugün sabah saatlerinde, hava desteğiyle tanklarla kente girmeye başladı. Kent merkezine yakın Selahattin ile Hamdanieh bölgelerinde yoğun top sesleri yükselirken, burada şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Sukkeri bölgesinde de ayrıca yoğun çatışmalar başladığı belirtilirken, gün içerisinde çatışmaların şiddetlenerek büyümesi bekleniyor.

Kentte bulunan BBC muhabiri, büyük saldırıyı bekleyen Özgür Suriye Ordusu’nun silah ve sayı bakımından saldırıyı karşılayacak güçte olmadıklarını söyledi. Kentin bazı semtlerinde konumlanmış olan Özgür Suriye Ordusu’nun hafif silahlarla oluşturdukları mevzileri tutmaya çalıştıkları bildirildi.

Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep yaklaşık iki haftadır çatışmaların yoğunlaştığı alanların başında geliyor. Kentte 600 binden fazla Kürt yaşıyor. Çatışmalar nedeniyle Kürtler, Sex Meqsud gibi Kürt semtlerinde toplanmış durumda. Buralarda halktan oluşan sivil savunma komiteleri ile Halk Savunma Birlikleri (YPG) çatışmaların kendi bölgelerine sıçramasını önlemeye çalışıyor.

Perşembe günü Halk Meclisi ile Halk Savunma Birlikleri (YPG) Tarıq Eldab mahallesine gıda yardımı götürürken Esad rejimine bağlı askerlerin saldırısına uğradı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken 11 kişi de yaralandı. Olay ardından YPG’nin gerçekleştirdiği bir dizi misilleme eyleminde ise 6 asker öldürülmüştü. 


ANF

Hiç yorum yok: