24 Temmuz 2012 Salı

Hakkari ve Van’da 5 Asker Öldü

BEHDİNAN - Hakkari’nin Yüksekova ile Van’ın Başkale İlçesi kırsalında Türk ordusu ile HPG güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda 5 asker ölürken, 15 asker de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin (HPG-BİM) verdiği bilgiye göre 22 Temmuz günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şitazin karakolu yakınlarında operasyon düzenleyen Türk ordusu askerleri ile HPG gerillaları arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 asker ölürken, 15 asker de yaralandı.

Bir diğer çatışma ise Van’ın Başkale İlçesinde meydana geldi. 23 Temmuz günü saat 01.00’da Başkale ilçesindeki Drejke karakolu yakınlarında meydana gelen çatışmada 2 asker öldü.
HPG-BİM, açıklamanın devamında Dersim’in Malgirt İlçesi’nde karakola erzak ve askeri malzeme taşıyan 1 kamyonun gerillalar tarafından imha edildiğini bildirdi. Açıklamada, “22 Temmuz günü saat 07.30 sularında Dersim’in Mazgirt ilçesinde bulunan Veryan karakoluna erzak ve askeri malzeme götüren 1 kamyon gerillalarımız tarafından yakılarak imha edilmiştir” dendi.

Olay ardından Türk ordusunun eylem alanına kobra helikopterler desteğinde asker indirerek operasyon başlattığı, operasyonun akşam saatlerinde geri çekildiği kaydedildi. 


ANF

Hiç yorum yok: