15 Temmuz 2012 Pazar

Güny Afrika’dan Öcalan’a ‘Özel Kabul’ ödülü


Güney Afrika Komünist Partisi (SACP) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı Kürt Özgürlük Mücadelesinin simgesi olarak tanıyarak ‘Özel Tanıma/Kabul’ ödülünü verdi.

Ödül, SACP’nin Natal Eyaleti KwaZulu kenti ONgoye’de gerçekleştirdiği 13. Ulusal Kongresi’nde verildi. SACP Genel Sekreteri Blade Nzimande, ödül vesilesiyle yaptığı konuşmada Öcalan için, “Devrimci bir enternasyonal savaşçı ve Kürt özgürlük mücadelesinin sembolü. Acımasız, insanlık dışı koşullar altında bir Türk ada hapishanesinde tutulan siyasi bir tutsak. Onun emperyalizm ve sömürgeciliğe karşı amansız mücadelesi Ortadoğu halkları için barış, demokrasi ve sosyalizmin ışığı olmaya devam ediyor” dedi.

İmralı Adası’nda 12 yıldır ağır tecrit altında tutulan Öcalan’a verilen özel teşvik ödülünü, Öcalan adına ‘Öcalan’a Özgürlük –Kürdistan’a Barış’ adlı uluslararası inisiyatifin sözcüsü aldı. Sözcü Heider, ödülü alırken Öcalan’ın Kürt Ulusal mücadelesinin lideri olarak Kürt sorununun barışçıl çözümünde kilit konumuna dikkat çekti. Öcalan’ın tutulduğu ağır tecrit koşullarına da dikkat çeken sözcü, “"11 aydan fazladır, ne avukatları, ne de ailesi, kimse O’nu görmedi. Ne telefon ne de mektup yok. O’ndan haber alamıyoruz”" dedi.

SACP ödülleri her 5 yılda bir parti kongreleri sırasında, mücadelede üstün başarılar için verilir. Kongre’de Öcalan yanında, devrimci mücadelede sergiledikleri başarılar ile yolsuzlukla mücadelelerinden dolayı Küba lideri Raoul Castro, efsanevi devrimci lider Che Guevara ve SACP’ın önde gelen üyelerine verildi.

SACP’ın 11 Temmuz günü başlayan 13. Ulusal Kongresi bugün sonuçlanacak. Kongreye 2 bin delege ile 57 uluslararası davetli katılıyor. SACP, 150 bin üyesi ile Güney Afrika’nın en büyük siyasi partisidir. Güney Afrika’da iktidarda bulunan Afrika Ulusal Kongresi ANC, Güney Afrika Sendikalar Kongresi COSATU’nun da bulunduğu üçlü ittifakta yer alıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 2010 yılında da Güney Afrika Mücadelesi Gazileri Eylem Komitesi (SVAC) tarafından ‘Uluslar arası Barış Ödülü’ almıştı.

Hiç yorum yok: