21 Temmuz 2012 Cumartesi

FLAŞ: Derik'te Kürt Halkı Yönetime El Koydu








Derik - Kobani ve Afrin’den sonra Batı Kürdistan halkı Derik ketinde tüm devlet kurumlarına el koyarak yönetimi ele geçirdi.

Alınan bilgilere göre bu sabah saatlerinde Derika Hemko halkı yönetimi ele geçirmek için harekete geçti. Sokaklara inen kitleler devlet kurumlarına yöneldi. Halk başta valilik olmak üzere çok sayıda devlet kurumlarına el koyarken, kentte olayların sürdüğü öğrenildi.

Derik, halkın son üç günde yönetimine el koyduğu üçüncü kent oldu. 19 Temmuz günü Kobani kentinde halkın 40 yıldır iktidarda olan Baas rejimine ait tüm kurumları ele geçirmesi ardından, 20 Temmuz’da Efrin kenti ile Cinderês ilçesinin yönetimi tamamen Kürtlerin eline geçti.

20 Temmuz günü ayrıca bölge genelinde “Özgürlüğe Doğru” sloganı ile gösteriler gerçekleşirken, Batı Kürdistan’ın en büyük kenti Qamişlo’da Suriye devlet güçleri, yeni kuruluşu ilan edilen Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) bağlı devriyeye saldırıda bulundu, bir YPG üyesi yaralandı.


EK HABER

Batı Kürdistan’ın Dêrka Hamko kentinde halkın yönetimi ele geçirdiği sırada devlet güçlerinin ateş açması sonucu Bawer adlı bir Kürt genci hayatını kaybetti.

Bu sabah saatlerinde Dêrka Hemko halkı yönetimi ele geçirmek için harekete geçti. Sokaklara inen kitleler devlet kurumlarına yöneldi. Halk başta valilik olmak üzere çok sayıda devlet kurumlarına el koydu.

Bu sırada devlet güçlerinin ateş açması sonucu Halk Savunma Birlikleri (YPG) üyesi Bawer isimli bir genç ağır yaralandı. Kürt gencinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.


ANF

Hiç yorum yok: