22 Temmuz 2012 Pazar

Batı Kürdistan'daki Durumu PYD lideri Salih Müslüm Anlatıyor(VİDEO-Haber)

İMC TV canlı yayınına bağlanan PYD lideri Salih Müslim Kobani'de yaşanan son gelişmeleri ve Suriyeli Kürt'lerin siyasi tutumlarını anlattı.

Suriye'deki en büyük Kürt örgütü olan PYD'nin lideri Salih Müslim, Kobane civarında yaşanan çatışmaların Kürt şehirlerine sıçramaması için halkın yönetime el koyduğunu açıkladı. Devletin bütün güçlerinin ve kurumlarında çalışan memurların şehri terk ettiğini ve Kobani'nin şuan halkın elinde olduğunu söyledi. 
Yönetime el koyulması sırasında herhangi bir direnişle karşılaşılmadığını belirten Salih çatışan Suriye resjimi ve Özgür Suriye Ordusunun Kürt şehirlerine girmesine izin vermediklerini belirtti.

Kobani'deki durumun zorunlulukdan kaynaklandığını belirten Salih Muslim çatışan grupların Kürt bölgelerine girmek istemeleri durumunda halkın kendi savunmasını alacağını ve diğer şehirlerde de halkın yönetime el koyabileceğini açıkladı.

Kaynak: http://www.imc-tv.com/haber-pyd-lideri-imcye-konustu-3852.html#ixzz21MVVxyxh


Kürtler 5 şehrin yönetimine el koydu

Kürt halkı yaşadığı şehirlerin kontrolünü birer birer ele geçirmeye başladı. Kobani'nin ardından bugün de Efrin, Cindirês, Amûde ve Tirbespi’nin yönetiminin ele geçirildiği iddia edildi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü (18 Temmuz) SuriyeUlusal Güvenlik Binasına yapılan bombalı saldırının ardından  Kürt halkı yaşadığı şehirlerin kontrolünü birer birer ele geçirmeye başladı.
Bugün Suriye’deki bütün Kürt kentlerinde “Özgürlüğe Yürüyüş” adıyla etkinlikler düzenledi. Kürtler dün Kobani şehrini Baas rejiminden arındırdıktan  sonra bu gün de, Efrin, Cindirês, Amûde ve Tirbespi’nin  Halk Savunma Birlikleri tarafından yerel halktan oluşan güçlerin eline geçtiği duyuruldu.

Rudaw’a konuşan Suriye^deki bir Kürt partisinin lideri Fevzi Şengal şuana kadar 5 şehrin yönetiminin Kürt’lerin eline geçtiğini ve Derik’in de kısa süre içerisinde Baas rejiminden arındırılarak halkın eline geçeceğini duyurdu.


Kaynak: http://www.imc-tv.com/haber-kurtler-5-sehrin-yonetimine-el-koydu-3856.html#ixzz21MVl0jb0

Hiç yorum yok: