13 Haziran 2012 Çarşamba

Sütü Bozuk Olan AKP'linin Şirketine Bakan'dan 'Kalite' Ödülü!

İlköğretim okullarında dağıtılan ve bir kısmı bozuk olduğu ortaya çıkan sütlerden, Denizli'de dağıtılanların AKP'li işadamı Mehmet Ali Özkan'ın sahibi olduğu Aynes Süt firmasına ait olduğu ortaya çıktı. Adı geçen firmanın bir tesisini Başbakan Erdoğan açarken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'de aynı firmaya iki yıl önce 'kalite' ödülü vermiş. CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, konuyu TBMM gündemine taşıyarak Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

TBMM Başkanlığı’na Başbakan tarafından yanıtlanmsı istemiyle yazılı bir soru önergesi veren Keskin "Okul Sütü Projesi ile ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtılan sütlerin bozuk çıktığı resmi analiz sonuçlarıyla ispatlanmıştır. Konu, medyada toplumda yankı uyandıracak şekilde haber olarak kamuoyuna duyurulmuş ve söz konusu rapor olayın ispatı olarak gizlenemeyecek şekilde ortaya çıkarılmıştır" dedi.

Keskin, Denizli'de öğrencilere dağıtılan ve bozuk oldukları sütlerin yapılan araştırmasında sütü dağıtan firmanın sahibinin AKP eski Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan olduğunu belirterek, bu firmanın Acıpayam ilçesindeki tesislerinin açılışını bizzat Başbakan Erdoğan'ın yaptığını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de 2010 yılında aynı firmaya 'kalite' ödülü verdiğini söyledi.

CHP'li Keskin Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na şu soruları yöneltti:

1- Gerekli hassasiyet gösterilmediği takdirde bu firmanın sütlerini içen vatandaşlarımızın zehirlenmesi durumunda bu olayın sorumlusu kim olacaktır? Başbakan ve bakanların bozuk sütle ilgili bu kadar savunma yapmasının ardında gizlenen amaç "yandaşları korumak" mıdır?

2- Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan bu durum karşısında Başbakan, Sağlık Bakanı ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Türk halkından özür dileyecek mi?

3- Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Ankara Valiliği'ne gönderdiği 25.5.2012 tarih ve 4705 Sayılı yazı eki ile gönderdiği rapor içeriğinde, bozuk süt dağıttığı tespit edilen firma hakkında bugüne kadar niçin herhangi bir işlem yapılmamıştır?

4- AKP'ye yakınlığıyla bilinen Aynes Süt firması hakkında idari ve adli bir işlem yapılacak mı yoksa olay ilk gündeme geldiğinde olduğu gibi unutturulmaya mı çalışılacak?

5- Öğrencileri zehirleyen Aynes Süt'e ait sütler ülke genelinde tüketiciye ulaşmaktadır. Bu sütlerden de numune alınarak tahlil yapılması düşünülmekte midir?

6- Bu firma öğrencilere süt dağıtımına devam edecek midir?

Hiç yorum yok: