25 Haziran 2012 Pazartesi

Suriye'den Açıklama: 'F4 Uçağı, 2,5 km Menzilli Uçaksavarla Vuruldu'

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, düşürülen Türk uçağının füzeyle değil 2,5 km menzilli uçak savarla vurulduğunu söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, bugün düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Dışişleri Bakanı'nın Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili gerçeği yansıtmayan bir hikaye anlattığını belirtti. Makdisi "Füzelerle vurulmadı, uçaksavarlarla vuruldu. Zaten uçak üzerindeki delikler, bunun uçaksavarlarla yapıldığını gösteriyor. Bu kesinlikle otomatik olarak gerçekleşen bir saldırı. Radarla tespit edilmiş bir uçak söz konusu değil. Gözle tespit edildi, yani radarla tespit edilmedi. Radarla tespit edilen şeye böyle hafif silahla saldırı gerçekleştirilmez, füzelerle olur.

"Askeri heyet davet edildi"

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğüne belirten Makdisi, bu çalışmaların işbirliği içinde yürütüldüğünü belirterek Türkiye’den askeri bir heyet oluşturularak olay yerine gönderilmesi talep edildiğini ancak buna bir yanıt alınamadığını dile getirdi.

Suriye’nin Türkiye ile iyi komşuluk ilişkilerine önem verdiğini vurgulayan Makdisi; ikilli ilişkileri bozan tarafın Suriye olmadığını vurgulayarak Suriye’nin kendisine yapılanın aynısını karşısındakine yaptığını ve Türkiye halkına yada devletine karşı hiçbir düşmanlık beslemediğini ifade etti.

Türkiye hükümetinin yaptığı asılsız açıklamalarla Türkiye halkını attığı adımların arkasına almayı amaçladığını söyleyen Makdisi; bu adımların Türkiye’nin çıkarlarına hizmet etmediğini vurguladı.

"Türkiye krizi derinleştiriyor"

Türk Dışişleri Bakanı'nın Suriye'deki krizi derinleştirmek için çaba harcadığını iddia eden Cihad Makdisi, "Bu sorunun çözümü krizi derinleştirmekle olmaz. Herkes basında çıkan bu yorumların doğru olmadığını biliyor. Türk hükümetinin yaptıklarına rağmen iki halk arasında derin bir sevgi vardır. Türkiye ve Suriye halkı kardeştirler, birbirleriyle iftihar etmektedirler. Türk hükümetinin politikaları rasyonel değildir" dedi.

"Suriye toprakları askerimiz ve ordumuz için kutsaldır"

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi Türkiye'nin NATO'dan toplantı talebini de şöyle değerlendirdi: "NATO toplantısı Suriye'nin birliği ve krizin çözülmesi yolunda olacaksa başarılar diliyorum. Ancak toplantı saldırı amaçlıysa, nasıl ki Türk toprakları, Türk askeri ve ordusu açısından kutsalsa, Suriye toprakları da bizim askerimiz ve ordumuz tarafından kutsaldır."

Kaynak: http://www.imc-tv.com/haber-ucak-25-km-menzilli-ucaksavarla-vuruldu-3604.html#ixzz1yo8vbCnr

Hiç yorum yok: