7 Haziran 2012 Perşembe

Kılıçdaroğlu Çarketti: Kürt Sorunu Yok ‘Terör’ Sorunu Var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeden bir gün sonra basın karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununa yine ‘terör’ sorunu dedi. Sorunu çözme konusunda ‘şehit’ annelerine söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Terör artık bizim ulusal sorunumuzdur” diyerek Akil Adamlar Komisyonunun ismini ‘Ak Saçlılar Komisyonu’ olarak değiştirilmesini önerdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile dün yaptığı görüşme sonrasında gazetecilerin karşısına geçerek açıklama yaptı. Kürt kelimesini ağzına almayan Kılıçdaroğlu, sorunu yine ‘terör’ sorunu olarak tanımlayıp, bu konuda öneri getirmediklerini, yol haritası belirlediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Terör konusunda bir araya gelip konuşalım. Öneri getirmedik, yol haritası belirledik. Bizim de önerilerimiz. Önerilerimizi baştan söylesek tepki gelebilirdi. Dayatma mantığı içerisinde olmadık. Demokrasi kavga rejimi değil, uzlaşma kültürüdür. Yol haritasını belirlediğimiz için memnunuz” dedi.

Belirledikleri yol haritasının tüm partiler için geçerli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sorunlara insan merkezli baktıklarını belirterek, ‘şehit’ annelerine sorunu çözme konusunda söz verdiğini kaydederek, “30 yıldır kronikleşen soruna kayıtsız kalınamaz. Bu sorun tek bir partinin çözebileceği bir sorun değil, ülkenin ortak bir sorunudur” diye konuştu.

“Terör artık bizim ulusal sorunumuzdur“ diyen kılıçdaroğlu, ‘kronik’ dediği sorunun çözümünün adresinin parlamento olduğunu, MHP’nin tepki gösterdiği daha önce PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından gündeme getirilen ‘Akıl Adamlar Komisyonu’na ilişkin ise şunları belirtti:

“ Hangi ismi istiyorsanız o ismi koyalım. 'Akil Adamlar Komisyonu' bir uluslararası çalışmadır. Komisyonun ismi Akil Adamlar olmasın, 'Apo söyledi diye ismi koyuyorsunuz' deniliyor. Değiştirelim, ‘Ak Saçlılar Komisyonu’, ‘Düşünen Adamlar Komisyonu’ deriz. Amaç isimde değil, sorunu çözmekte.“

MHP ve BDP’ye de çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Parlamento dışındaki partilere de çağrı yapıyoruz. ismi 'Mutabakat Komisyonu' olmasın diyorsanız, değiştirelim. Bir toplum çaresizliğe mahkum edilemez. Siyaset kurumu çözüm üretecek. Oy verdiğine göre hesabını da soracak" dedi. Kılıçdaroğlu, ‘yeri ve ortamı olursa’ MHP’den randevu isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Özel Yetkili Mahkemeleriyle ilgili tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, Başbakanın da, ‘Özel Yetkili Mahkemeler beni de aştı’ dediğini belirterek, Özel Yetkili Mahkemeleri tümüyle lağvetmelidir. Darbe hukukunu kullanan bir Türkiye’deyiz. Darbe hukukundan arınmadıkça demokrasi gelmez” dedi.

Hiç yorum yok: