23 Haziran 2012 Cumartesi

HPG ve TİKKO Gerillalarından Ortak Eylem

Kürdistan’da süren askeri operasyonlar ve gerilla eylemleri hakkında açıklamada bulunan HPG, Dersim’de TİKKO gerillalarıyla ortak eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Dersim’in Hozat ilçesinde bulunan Amutka karakoluna yönelik 22 Haziran günü saat 15.00’da TİKKO gerillalarıyla ortak bir eylem gerçekleştirildiğini belirten HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), eylemde karakol nizamiyesi ve kariyerin vurulduğunu bildirdi.

Eylemdeki Türk ordu kayıplarının tespit edilemediğini ifade eden HPG-BİM, Türk ordusunun ölü ve yaralılarını skorsky helikopterle alandan uzaklaştırdığını kaydetti. Açıklamada ayrıca Türk ordusunun Amutka karakolu çevresinde başlattığı operasyonun halen devam ettiğini bildirdi.

12 saatlik yol kontrolü

21 Haziran günü saat 20.00 sularında bir istihbaratı değerlendiren gerillaların Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde kimlik ve yol kontrolü gerçekleştirdiğini duyuran HPG-BİM, yol kontrolü esnasında kontraları taşıyan bir aracın kontrol noktasında bulunan gerillaların üzerine giderek ateş açtığı kaydedildi.

“Gerillalarımız araçta bulunan 1 kontrayı öldürmüş, 1 kontrayı da yaralamıştır” denilen açıklamada ayrıca devlete ait 1 iş makinesinin de yakılarak imha edildiği bildirildi.

Açıklamada “kültürel asimilasyona aracı olan 2 öğretmen ile 1 asker gerillalarımız tarafından gözaltına alınmıştır” denilirken, Türk ordusunun 22 Haziran sabahı alanda başlattığı operasyonun gizli birliklerin keşif ve pusulama faaliyetleri şeklinde devam ettiği kaydedildi.

Diyarbakır’da eylem

HPG-BİM açılamasında Amed’in Dağkapı ilçesinde gerillaların 1 polis aracına yönelik eylem gerçekleştirdiği de bildirildi. “21 Haziran günü saat 22.30’da Diyarbakır’ın Dağkapı ilçesinde 1 polis aracına yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” denilen açıklamada ölü ve yaralı polis sayısının gerilla güçlerince tespit edilemediği belirtildi.

Yüksekova’da çatışma

Öte yandan HPG-BİM, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinde gerillalar ile Türk ordu birlikleri arasında bir çatışmanın yaşandığını bildirdi. HPG-BİM, 21 Haziran günü saat 20.45 sularında Gever ilçesine bağlı Dêlezê karakolu yakınlarında yaşanan çatışmadaki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini belirtti.

Zorkun patlamasıyla ilgimiz yok

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’nin Zorkun yaylası yakınlarında yaşanan bir patlama sonucunda 1 gencin yaralanması olayı hakkında bilgi veren HPG-BİM, bu olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını kaydetti.

Yaşanan patlama ardından Türk basını bu olayın HPG gerillaları tarafından yapıldığını iddia etmişti. HPG-BİM, patlamanın gerçekleştiği alanın Türk ordu askerlerinin sürekli pusulama faaliyet yürüttüğü bir alan olduğuna dikkat çekerken, olayın gerilla güçleriyle hiçbir ilgisi olmadığını kaydetti. 


ANF

Hiç yorum yok: