23 Haziran 2012 Cumartesi

ESP: O Uçağın Suriye'ye Gönderilmesi Provokasyondur


Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), “O uçak Suriye hava sahasında ne arıyordu” diye sordu, uçağın savaş tehdidi altında olan bir ülkeye gönderilmesinin provokasyon olduğunu kaydetti.

ESP açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Suriye, 6 aydan bu yana Katar, Suudi Arabistan, Libya, ABD ve Türkiye tarafından silahlandırılan Hür Suriye Ordusu saldırılarıyla iç savaşa doğru sürükleniyor. 'Hür Suriye Ordusu' isimli işbirlikçi çetenin Hatay'da üslendirildiğine, silahlandırıldığına ve kamplarının Türkiye topraklarında bulunduğuna dair sayısız haber, ifade ve bulgu vardır. Türkiye Suriye'deki gerici iç savaşın bir tarafı haline gelmektedir. Selefi silahlı grupları desteklemektedir. Diğer taraftan Suriye ABD'nin açık savaş tehdidi altında bulunan bir ülkedir. F-4 tipi savaş uçağının bu koşullarda Suriye üzerine yollanması açık bir savaş kışkırtıcılığı ve provokasyondur. Öncelikle açıklanması gereken; bu savaş uçağının kimin kararıyla ve hangi amaçla Suriye topraklarına gönderildiğidir."

Halkların, AKP iktidarının Suriye'ye yönelik savaş kışkırtıcılığı politikasından rahatsız olduğunu ifade eden ESP, "Uçağın düşürülmesi olayının kardeş Suriye halklarına yönelik bir savaş girişimine vesile edilmesinden endişelidir. Daha şimdiden emperyalist Batı güçlerinin bu olayı Türkiye'yi savaşa kışkırtmak için kullandığı da açığa çıkmıştır" diye belirtti.

Türkiye'nin, Suriye'ye yönelik emperyalist müdahalenin parçası olmaması gerektiğini belirten ESP, AKP Hükümeti'ne "Suriye'ye yönelik savaş kışkırtıcısı siyaseti terk et" çağrısı yaptı.

ESP, savaş uçağının neden Suriye topraklarına gönderildiğinin de açıklanmasını isterken "Tüm devrimci demokrat, ilerici ve sosyalist kuvvetleri savaş kışkırtıcılığına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz" diye ekledi.


ANF

Hiç yorum yok: