7 Haziran 2012 Perşembe

Bezirganoğlu: BDP Faaliyetleri Kriminalize Edilmek İsteniyor

BDP Bitlis İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu, AKP hükümetinin yönlendirmesiyle partilerinin adliye ve emniyet yolu ile kriminalize edilmek istendiğini söyledi. Bezirganoğlu, açılan dava, soruşturmalar, tutuklama ve gözaltıların Kürt sorununu daha da derinleştireceğini belirtti.

AKP Hükümetinin Kürt siyasal yapılanmasını tasfiye etmeyi amaçlayan siyasi soykırım operasyonları aralıksız devam ediyor. 7 bine aşkın, yönetici ve üyesi tutuklu bulunan BDP’ye yönelik bugün Van’da düzenlenen operasyonda 6’sı belediye başkanı 19 kişi daha gözaltına alındı.

BDP Bitlis İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu, partilerine yönelik operasyonları ANF’ye değerlendirdi. BDP’li yönetici, üye, seçmen ve seçilmişlerin açılan soruşturma ve mahkemelerle kıskaç altına alınmak istendiğine dikkat çeken Bezirganoğlu her eylem ve etkinlikleri için onlarca kişiye soruşturma ve dava açılmasının AKP hükümetinin yönlendirmeleri ile gerçekleştiğini söyledi. AKP’nin emniyet ve yargı çevrelerinin soruşturma ve mahkemeleriyle BDP’yi kriminalize etmeye çalıştığına vurgu yapan Bezirganoğlu, Bitlis ilinde de benzer uygulamaların olduğunu söyledi.

“İl genelinde yönetici, üye ve partimize sempati duyan kişilere yönelik açılan bu dava ve soruşturmalar, demokratik siyasal çalışmaları sekteye uğratma ve AKP’ye siyasal alan açma çabası amacını taşımaktadır. Bizler, meşru ve yasal çerçevede siyaset yürüten bir partiyiz. Çeşitli eylem etkinliklerimizle yürüttüğümüz mücadelemiz AKP hükümetinin yönlendirmeleriyle sudan bahaneler ve hukuk dışı yöntemlerle engellenmeye çalışılmaktadır.”

Kürt sorununun çözümünü demokratik ve siyasal yönden merkezine alan bir parti olarak bu baskı ve antidemokratik uygulamalar dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceklerini belirten Bezirganoğlu, “Türkiye’nin artık bedel ödemeden, Kürt Sorununun demokratik ve siyasal çözümünü bir an önce gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kürt halkının 1990’lı yıllarda şiddetin, işkencenin, hukuksuzluğun ve yargısız infazların en katmerlisine şahit olduğunu belirten BDP Bitlis İl Başkanı Bezirganoğlu, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokratik ve siyasal mücadelemizi en etkin şekilde yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

İl başkanı olarak sadece son bir yıl içinde kendisi hakkında 19 dava, mahkemeye yansımayan onlarca soruşturma açıldığını belirten Bezirganoğlu devamla şunları söyledi:

“Bir bütün olarak BDP yönetici, üye, sempatizan ve seçilmişleri AKP yönlendirmeleriyle adli bir baskı altında tutularak kriminalize edilmek isteniyor. 1990’lı yılarlı aratmayacak tarzda bir baskıyla karşı karşıya olmamıza karşın halkımızın örgütlülüğü, siyasal ve demokratik haklılığı onurlu bir barışı getirme konusundaki duruşu her zamankinden daha nettir. AKP hükümeti, bir bütün olarak BDP’yi yargı ve emniyetin hedefine koymak yerine Kürt Sorununun barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda muhatap alması gerekir. BDP’nin kedisine biçilen rolü oynaması için önünü açmak yerine; soruşturma ve mahkemeler açmak ne Türkiye demokrasisini özlenen ve istenen bir seviyeye ulaştırır, ne de Kürt sorununun çözümüne yönelik kalıcı bir barış getirebilir.”

Hiç yorum yok: