17 Haziran 2012 Pazar

BDP: Olay Açık Bir Vahşettir

BDP Urfa Cezaevi'nde 13 tutuklunun yaşamını yitirdiği olayın açık bir vahşet olduğunu kaydetti. Partinin Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın BDP'li milletvekilleriyle birlikte cezaevinde incelemede bulunmak amacıyla Urfa'ya hareket ettiği bildirildi.

BDP Genel Merkezi, Urfa Cezaevi'nde 13 tutuklunun cezaevi idaresini protesto etmek amacıyla yataklarını ateşe verdikten sonra yanarak yaşamlarını yitirmelerine ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı. Olayın açık bir vahşet olduğuna işaret edilen mesajda, "Bu olay, uzun tutukluluk, tecrit ve sağlık sorunları başta olmak üzere yaşanan insanlık dışı ağır sorunlar nedeniyle adeta patlama noktasına gelen cezaevleri gerçeğini bir kez daha gündeme taşımış bulunmaktadır" denildi.


Hükümetin vakit kaybetmeden, yeni can kayıpları yaşanmadan cezaevlerinde yaşanan sorunları bir an önce gündemine alması gerektiğine vurgu yapılan mesajda şöyle denildi: "En kısa zamanda adil bir çözüme kavuşturulmalıdır. Başta tutuklu ve hükümlü aileleri olmak üzere tüm demokratik kamuoyunun beklentisi bu yöndedir. Urfa'da gerçekleşen bu vahşet de bütün boyutlarıyla araştırılıp aydınlatılmalı ve yaşam koşullarını ağırlaştırarak cezaevinin vahşet evine dönüşmesine neden olan yetkililer ve sorumlular kimse biran önce açığa çıkarılmalıdır. Bir kez daha acılı ailelere başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. BDP olarak bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz."

KIŞANAK URFA’YA HAREKET ETTİ

Ayrıca mesajda, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın beraberinde BDP'li milletvekilleriyle birlikte cezaevinde incelemede bulunmak amacıyla Urfa'ya hareket ettiği bildirildi. Kışanak ve beraberindekilerin hastaneye kaldırılan yaralı tutukluları ve yaşamanı yitiren tutukluların ailelerini ziyaret edeceği de belirtildi.

Hiç yorum yok: