7 Haziran 2012 Perşembe

Baydemir: AKP'lilere Selam Vermek Haram Olsun

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Van ilçe belediye başkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin olarak BDP Diyarbakır İl Merkezi önünde sert bir açıklama yaparak, “Cezaevine koyarak bu dava nihayete ermez” dedi. Bölgeden seçilmiş AKP’lilere de seslenen Baydemir, buna karşı çıkmayanlara selam vermeyeceklerini ve selamlarını almayacaklarını söyledi.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte 6’sı belediye başkanı olmak üzere toplam 10 kişinin gözaltına alınması üzerine BDP Diyarbakır İl Merkezi önündeki bir açıklama yapıldı. İlk açıklamayı yapan BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, 2009’dan bu yana süren KCK gözaltılarının devam ettiğini ve şu andaki operasyonların hedefinin yaklaşan yerel seçimler olduğunu söyledi. Zümrüt, “Dün Roboski’de çoğunluğu çocuk 34 sivili katledilmesini kürtajla gündemi değiştirme çabanız boşa çıktı. Gaz bombaları ile 100’den fazla çocuk, kadın, genç katlettiniz. Yine daha dün Hakkari’de 15 yaşındaki Oğuz Taşer’i silahla katlettiniz” dedi.

AKP’DE MUSA’NIN DİLİ, FİRAVUN’UN PRATİĞİ VAR

Daha sonra sözü alan Baydemir ise sert bir üslup ile yaptığı konuşmada, “Bütün dünya bilsin ki zulme asla boyun eğmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun asla zalime boyun eğmeyeceğiz” dedi. Baydemir, “Bu kadim coğrafyada bir kez daha Hz. Musa’nın ağzı ve diliyle konuşanlar, bir kez daha Firavun’un pratiğini ortaya koyuyorlar” diyerek hükümetin söylemlerine inanacak tek bir insanları kalmadığını söyledi. Baydemir, “Sizler de kendinizden önceki iktidarlar gibi zulmünüzün kurbanı olacaksınız inşallah. Sizler de zulmünüzde boğulacaksınız inşallah” diye konuştu.

190’DAN FAZLA SEÇİLMİŞ CEZAEVİNDE

Şu anda 190’ı aşkın seçilmiş belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesinin cezaevinde olduğunu vurgulayan Baydemir “Barış ve Demokrasi Partisi’nin neredeyse bütün seçilmişleri cezaevine girme riski ve tehdidi ile karşı karşıyadır” dedi. Baydemir konuşmasını şöyle sürdürdü:

CEZAEVİNE KOYMAYLA BU DAVA NİHAYETE ERMEZ

“Başbakan ve hükümet çok iyi bilmeli ki bu dava belediye başkanlarının cezaevine konulmasıyla, meclis üyelerinin cezaevine konulmasıyla nihayete erecek bir dava değildir. Bu dava en az 200 yıllık bir davadır. Ve bu dava özgürlükle nihayete erişinceye kadar bu onurlu bayrağı taşıyacak binlerce, onbinlerce, yüzbinlerce, milyonlarca onurlu Kürt halkının evlatları göreve hazırdır.”
SİYASET YAPAMAYACAKSAK SEN DE GAYRİ MEŞRUSUN

“Sayın Başbakan ve hükümet çok iyi bilmeli ki Kürdistan coğrafyasında seçilmiş ve halkın iradesi olmuş her bir seçilmiş tutuklanıp cezaevine konulduğunda bu coğrafyada seçilen her bir Ak Partili milletvekilinin ve seçilmişin meşruiyeti ortadan kalkmaktadır. Eğer biz bu coğrafyada siyaset yapamayacaksak, halkımıza hizmet edemeyeceksek o zaman sen bu coğrafyada gayri meşrusun.”

ÖZGÜRLÜK DAVASINDAN VAZGEÇEN NAMERTTİR


Bedeli cezaevi ise cezaevine hazır olduğunu, bedeli ölmek ise ölmeye de hazır olduğunu belirten Baydemir, “Bedeli ne olursa olsun bu halk Kürdistan coğrafyasında, kendi kadim coğrafyasında özgürce, Türkiye’nin bütünlüğünün bir parçası olarak statü içerisinde yaşamaktan, asla vazgeçmeyecektir. Özgürlük davasından, eşit, onurlu bir şekilde birlikte yaşam davasından vazgeçen namerttir, vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Cezaevinde tek bir seçilmiş ve Kürdün kalması halinde kendilerini özgür hissetmeyeceğini belirten Baydemir, “Kendimizi özgür hissetmek bize haram olsun, haram olsun, haram olsun” dedi.

AKP’YE SELAM VERMEK HARAM OLSUN


Bölgede seçilmiş AKP’lilere de seslenen Baydemir şöyle konuştu:

“Bu operasyonlara seçilmiş belediye başkanı arkadaşlarımız, milletvekillerimizin rehine tutulmasına seyirci kalan ve bölgeden, Kürdistan’dan her bir AKP milletvekiline ve seçilmişine çağrımdır. Eğer siz bugün benim yaptığım gibi hükümetin bu politikasına karşı çıkmazsanız, bunu reddetmezseniz, buna vicdanınızla isyan etmezseniz size selam vermek ve sizin selamınızı almak bu coğrafyada haram olsun.”

TESLİM OLMAYACAĞIZ VE İHANET ETMEYECEĞİZ


Barış isteniyorsa halkın barış kapısını kapatmadığını vurgulayan Baydemir, “Ama teslimiyet isteniyorsa, ihanet isteniyorsa, teslim olan, ihanet eden namerttir. Asla teslim olmayacağız, asla davamıza ihanet etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Baydemir konuşmasını, Kürtçe “Berxwedan jiyan e (Direnmek yaşamaktır)” ve “Jiyan berxwedan e (Yaşamak direnmektir) sloganı ile bitirdi.

FIRAT NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: