16 Haziran 2012 Cumartesi

Batı Kürdistanlı Gençler: Mücadeleyi Keskin Yürüteceğiz

Batı Kürdistan Gençlik Örgütü (KCRK), 8 Haziran günü Yüksekova kırsalındaki bir çatışmada hayatını kaybeden Batı Kürdistan doğumlu Geli kod adlı Erdewan Hasan için yaptığı açıklamada, “mücadeleyi en keskin düzeyde ilerletme kararlılıklarını” ifade etti.

1983 Derika Hemko doğumlu Erdewan Hasan anısına yazılı bir açıklama yapan Batı Kürdistanlı gençler, gerilla Hasan’ın KCRK’nin sembollerinden biri olduğunu söyledi.

Açıklamada şöyle denildi: “Kürdistan’ın birçok yerinde çok yoğun askeri operasyonların yanısıra bitmek bilmeyen siyasi ve kültürel soykırım operasyonları sürmektedir. Kürt halkının iradesini kırmaya onu inkarda ısrar ederek imhayı hedefleyen bu operasyonlara karşı büyük bir irade gösteren Kürdistan halkı gençlerinin öncülüğünde nerede olursa olsun düşmanlarına karşı yek vücut olarak mücadelesini sürdürmekte her türlü inkar ve imha operasyonlarına karşı gereken cevabı güçlü eylemleriyle vermeye devam etmektedir.”

8 Haziran günü Yüksekova kırsalında çıkan bir çatışmada hayatını kaybeden gerilla Hasan’a ilişkin açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Küçük yaşlarında yurtseverlikle tanıştı. Büyük bir hırsla büyüyüp safların en keskin yerlerinde mücadele yürütme hedefiyle yaşama büyük bir sorumlulukla yaklaştı. Baas rejiminin Kürt halkına karşı çok yönlü saldırı gerçekleştirdiği Rojava'nın (Batı Kürdistan) en zorlu dönemlerinde Şam kentinde TCD (Tevgera Ciwanên Demokratik) meclis sorumlusu olarak çalışmalarını yürüttü. Emekçi, girişken, hırslı, koparıcı özellikleriyle gençliği etkileyen Geli yoldaş, insan sevgisiyle dikkatleri üzerine çekerdi. Kimsenin giremeyeceği yerlere girer örgüt yaratırdı. Olmaz diye bir şey yoktu onun için. Kafasına koyduğunu mutlaka enerjisiyle birleştirir ve gerçekleştirirdi. Çalışmaların her anına ciddi yaklaşırdı. Şam’da bulunduğu süreçlerde hem ailesini geçindirir hem de gençlerde özgürlük bilinci oluşturma ve iradesini açığa çıkarma temelinde kararlı bir örgütleme çalışması yürüttürdü. Etrafını etkileyen bir kişilik sahibiydi, fedakar, dürüstlüğü ile yanlışı kabul etmeyen bir yoldaştı. Derin ve anlamlı bir katılımı olan Geli yoldaş ısrarı sonucu 2008 yılında Özgürlük alanlarına geçmiştir.

Geli arkadaşımız dağlarda da gençlik ruhunu en coşkulu bir biçimde yaşamasını bilmiştir. Atik, coşkulu, yoldaşlarına moral veren yapısıyla her zaman arkadaşlarının yüreğinde yer edinen bir yoldaşımız olmuştur. Bulunduğu tüm alanlarda büyük bir çabanın sahibi olmuştur. Geli arkadaşımız 8 Haziran tarihinde düşmanla girdiği çatışmada kahramanca mücadele ederek özgürlük şehitleri kervanına katılmıştır.

KCRK (Komala Ciwanên Rojavayê Kurdistan) olarak, Özgürlük çizgisinde kararlı yürüyen ve bu uğurda şehit düşmekten çekinmeyen Ahmet, utangaç gerilla Amed ve Geli yoldaşların şahsında tüm yoldaşlarımız anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Bizim için büyük kayıp olan arkadaşların şahadeti karşısında mücadeleyi en keskin düzeyde ilerletme kararlılığımızı belirtiyoruz.”

Hiç yorum yok: