16 Haziran 2012 Cumartesi

Atalay: Gündemimizde 'Ev Hapsi' Yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın PKK’nin silah bırakması halinde Öcalan’a “ev hapsinin” konuşulabileceği açıklaması ardından Başbakan’ın diğer yardımcısı Beşir Atalay “Gündemimizde böyle bir konu yok” dedi.

Arınç’ın Cuma günü yaptığı açıklamadan sonra bugün ev hapsi konusunda bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’tan geldi. Atalay, “Gündemimizde böyle bir konu yok” dedi

Bülent Arınç ev hapsi konusunda şunları söylemişti: "Bunları Leyla Zana da başka arkadaşlar da dile getiriyor. Bu tek başına dikkate alınacak bir konu değil. Belki bir yol haritasıyla ya da yapılması gerekenler sırlamasında terörün terör örgütünün silah bırakmasıyla başlayacak bir sürecin içerisinde dikkate alınacak bir konu olabilir. Yoksa bugün için bunun bir geçerliliği yok. İmralı'daki kendi günlük hayatına devam ediyor. Çünkü eğer bu örgütün bir talebi olarak geliyorsa, bunu yapmamız halinde bile örgüt bu günkü şiddetten vazgeçmeyecektir. Öncelikle sayın başbakanımızın ve kuzey Irak'taki otonom yönetimin de onlara hatırlattığı gibi koşulsuz olarak silah bırakmaları, eylemlere son vermeleri bundan sonrasını da birlikte düşünmeleri gerekiyor. Bu tek başına sadece bir taleptir. Bunun üzerinden siyaset yapacaklarını düşünüyorum. Bu çok samimi değil. Şunlar, şunlar, şunlar ile birlikte ama başında da örgütün tamamen silah bırakması ve eylem yapmaması durumunun kabullenmesine bağlı olarak konuşulabilir."

Hiç yorum yok: