16 Haziran 2012 Cumartesi

Ahmet Türk: Erdoğan Çözüm Değil, Korkutucu Bir Hal Aldı

DTK Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, “Ama Erdoğan'ın çözme niyetinde olduğu düşüncesine fazla katılamıyorum” diyerek, “Erdoğan çözümün aksine giderek daha dışlayıcı ve korkutucu bir hal almaya başladı” ifadelerini kullandı.

Akşam gazetesine konuşan Ahmet Türk, “Kürt sorununu çözme sorumluluğu en başta devlet ve hükümete ait. En büyük görev elbette Başbakan Erdoğan'a düşüyor” diye belirtti.

Türk, şunları ekledi: “İki yıldan beri yaptığı konuşmalar, Kürtlere adeta hakaret eden bir söylem tarzı çok da güven verici değil. Sorunu çözme niyetinde olan BDP'ye karşı düşmanca yaklaşımda bulundu. Kürt siyasetçilerine duyduğu öfke ve kin; çözüm konusunda çok da niyetli olduğunu göstermiyor. Ama bu sorunu diyalogla, konuşarak çözmekten başka yol da yok.”

Leyla Zana’nın Hürriyet gazetesinde yer alan ifadelerine dikkat çeken Türk, şöyle konuştu: “Leyla Hanım'ın parmak bastığı bazı gerçekler var. Ama Erdoğan'ın çözme niyetinde olduğu düşüncesine fazla katılamıyorum. Sanki Erdoğan çözüme hazırmış yaklaşımı doğru değil. Söylemleriyle kucaklayıcı bir dil kullanmamıştır. Aksine, giderek daha da dışlayıcı, Kürtlere hakaret edici bir üsluba bürünmüştür. Erdoğan çözümün aksine giderek daha dışlayıcı ve korkutucu bir hal almaya başladı. Asıl korkutucu olan da budur.”

Milletvekili Türk, Zana'nın bu açıklamaları neden yaptığı konusunda ise “Niyetini bilemem, onun adına konuşamam, niyetinin ne olduğunu ona sorun” şeklinde konuştu.

CHP’nin Kürt sorununa ilişkin girişimi ardından Başbakan Erdoğan ile görüşmelerini de değerlendiren Türk, şöyle dedi: “Partiler arasında diyalog önemli. Biz bunu ta başından beri söylüyoruz. Bu sorun, diyalog olmadan çözülmez diyoruz. İktidarıyla muhalefetiyle partiler bir araya gelsin diyoruz. Başından beri bunu söylememize rağmen sanki diyaloga biz karşıymışız gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Biz, şunu söylüyoruz; 'Diyaloga evet ama diyalog yapılırken sorunun asıl tarafı olan Kürtlerin dışlanmasına hayır. Kürtler olmadan bir çözüm arayışı samimi de olmaz gerçekçi de olmaz, sonuç da vermez.”

Hiç yorum yok: