22 Haziran 2012 Cuma

Ahmet Koca 7 Polisi Birden Dövmüş!

İstanbul Fatih'te, askerden izinli gelen Ahmet Koca’yı öldüresiye dövdükleri gerekçesiyle açığa alınan polisler kendilerini savundu. Polis memurları, olay gecesi tuttukları tutanakta, Koca’nın kendilerine yumruk attığını, tartakladığını öne sürdü !!!

Araçtan şüphelenerek "Dur" ihtarında bulunduklarını belirten polisler, akıllara durgunluk veren ifadelerle olayı şöyle anlattı: "Sürücü Ahmet Koca, 'Ben teğmenim araçtan inmem, size kimlik göstermem' dedi. Subay kimliğini istedik. Bu sırada cep telefonunu çıkardı ve aradığı kişilere 'Polisler artistik yapıyor, hemen buraya gelin, ağızlarına s..., acele gelin' dedi. Telefonu kapatıp belgeleri göstermesini istedik. Dinlemedi. Kürtçe konuşarak bize yumruk attı. Savurduğu yumruklardan birkaç tanesi görevli polislere isabet etti."

Telsizle takviye ekip istediklerini ve Koca'yı 'zor kullanarak' etkisiz hale getirdiklerini belirten polisler, "Ekip otomuza aldık. Hepimizin anasına, bacısına küfür etti. 'Hepinizin yüzünü aklıma yazdım, ya beni burada öldürün ya da ben sizi tek tek buldurup öldürteceğim' diye tehdit etti" ifadesini kullandılar.

Koca'yı Aksaray Polis Merkezi'ne götürmek istediklerini belirten polisler, devamını şöyle anlattı: "Ancak polis merkezindeki arkadaşların arayarak karakol önünde muhtemelen Ahmet Koca'nın akrabalarından oluşan 40-50 kişilik kalabalık bir grup olduğunu söylemesi üzerine, Şehremini Polis Merkezi'ne yöneldik. Koca, araç içindeki demirlere kafasını vurarak kendisine zarar verdi. Fenalaştığını söyleyince aracı durdurup hava almasını sağladık ama kaçmaya başladı. Bu sırada ittirmesi sonucu bir polis memuru yere düşerek kolundan ve bacağından yaralandı. Tekrar zor kullanarak etkisiz hale getirdik."

Türkiye’de polisler tam bir cezasızlıktan faydalanıyor. Her yıl binlerce kişi polis şiddetine maruz kalıyor. 2011’den bu yana en az 4 kişi gaz bombaları nedeniyle hayatını kaybetti. Karakolda, sokakta, cezaevlerinde yaşanan ve kameralara yansıyan polis şiddeti, genellikle mağdurun mahkumiyetiyle sonuçlanıyor. Polis ise göstermelik soruşturmalar sonucunda aklanıyor. 


ANF

Hiç yorum yok: