19 Mayıs 2012 Cumartesi

Bitlis’te HPG Gerillaları 6 Korucuyu Tutukladı

HPG gerillaları dün Bitlis merkeze bağlı Çeltikli köyü yakınlarında yol keserek durdurdukları araçlarda bulunan 6 korucuyu tutukladı. Aynı köyün yakınlarında 23 Mart günü çıkan çatışmada 15 kadın HPG gerillası hayatını kaybetmişti.

Alınan bilgilere göre bir grup HPG gerillası dün saat 16:30 sıralarında Bitlis merkeze bağlı Çeltikli köyü yakınlarındaki Hemkok mevkiinde bir yol kesme eylemi gerçekleştirdi. 15 kadar aracı durduran gerillalar köy muhtarı ve korucu Arafat Melek ile İlyas Demir, Davut Melek, Fesih Bodur, Sıddık Bodur ve Burhan Çapar adlı korucuları tutukladı. Eylem sırasında gerillalar koruculara ait bir aracu da ateşe verdi.

HPG bugün bir açıklama yayınlayarak korucuların gerillalar tarafından tutuklandıklarını doğruları ve soruşturmalarının sürdüğünü söyledi. HPG açıklamasında korucuların gerillalara işlenen suçlara karıştıkları iddiası ile tutuklandıklarını da duyurdu.

Bu sabah saatlerinde ilk defa ajansımızın duyurduğu haber daha sonra Bitlis Valiliği tarafından da doğrulandı. Valilik yaptığı açıklamada 6 korucunun HPG gerillaları tarafından alıkonulduğunu bildirdi.

GİZLENMEYE ÇALIŞILDI

Konuyla ilgili gazetecilerin ulaştığı Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da olayı doğrulayarak ancak sayı konusunda kendilerine ulaşan kesin bir bilgi olmadığını söyledi. Vali bu nedenle de gazetecilerin resmi açıklama yapılana kadar beklemesini rica etmişti. Bitlis valiliği, olay üzerinden nerdeyse bir gün geçtikten sonra açıklama yaptı.

İHD Bitlis Şube Başkanı Hasan Ceylan, korucu ailelerinin olaydan sonra kendilerine telefonla başvuruda bulunduğunu ve olayı doğruladıklarını belirterek, "Ancak bize yazılı bir başvuru olmadığı için şimdilik yapacak bir şeyimiz yok. Bölgede operasyonlar sürüyor" dedi.

15 KADIN GERİLLA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Çeltikli köyü yakınlarındaki Sehi ormanlarında 23 Mart günü yaşanan çatışmada 15 kadın HPG gerillası hayatını kaybetmişti. Çatışmalarda 1 köy korucusu öldürülmüş, 3’ü de yaralanmıştı.
ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: