3 Nisan 2012 Salı

Suruç'ta Polis BDP'li Vekillere Saldırarak Darp Etti

Urfa - Amara Yürüyüşü'ne katılmak için Diyarbakır'dan yola çıkan BDP'li milletvekillerinin araçları, Suruç girişinde durdurularak arama yapıldı. Danışmanlarının polisler tarafından darp edilmesine tepki gösteren BDP'li milletvekilleri de polis tarafından darp edildi.

TUHAD-FED'in organize ettiği Amara Yürüyüşü'ne katılmak için Diyarbakır'dan yola çıkan DTK Eşbaşkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP'li vekiller Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Özdal Üçer, BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt'ün araçları Urfa'nın Suruç İlçesi girişinde asker ve polisler tarafından durduruldu. Burada vekillerin araçlarında zorla arama yapılmak istendi. Araçta bulunan vekil danışmanları polis tarafından darp edilerek, yerlere atıldı. Buna tepki gösteren BDP'li vekillerinin üzerine çullanan polis, vekilleri de darp etti. Öte taraftan emniyet amirinin polislere bağırarak, sert bir şekilde "hepsini alacaksınız" diye talimat vermesi dikkat çekti. Polis müdahalesinde BDP çalışanı 4 kişi gözaltına alındı.

Polis tarafından Suruç girişine bariyer kurulurken, basın mensupları dahil hiç kimsenin Suruç'a geçmesine izin verilmiyor. Gergin bekleyiş devam ediyor.

ŞIRNAK'TA POLİS ENGELİ PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan TUHAD-FED tarafından "Tecrit değil özgürlük, savaş değil müzakere" şiarı ile 9'uncusu düzenlenecek olan Amara Yürüyüşü'ne katılmak üzere 3 otobüsle yola çıkan BDP Şırnak İl ve ilçe yöneticilri polis tarafından engellendi. Polisin 3 otobüse el koyması üzerine yurttaşlar BDP İl binasının önüne gelerek, engelemeyi oturma eylemiyle protesto etti. Oturma eylemine, BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, BDP Beytüşşebap İlçe Başkanı Abdulkerim Ataman, Şırnak Belediye Başkanvekili Süleyman Ürgen, Belediye Başkan Yardımcısı A. Hamit İke, Beytüşşebap, Uludere, Uzungeçit ile Hilal BDP İlçe ve belde teşkilatı yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Ardından kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Baki Katar, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladıklarını ifade ederek, "Kürt halkı artık kalbindeki korku zincirini kırmıştır. Ne ölümlerden ne de tutuklamalardan korkumuz yok. Bugün yola çıkmamıza müsaade etmeyenler bilsinler ki hiç bir şey bize önderimizi unutturamaz. Bizler de Amara'ya gidişimizi bizlere engelleyenlere yolu kapatarak bunu şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz" dedi.

Katar, tüm engellemelere rağmen Öcalan'ın doğum gününü ildeki tüm mahallelerde kutlayacaklarını ifade etti.

Açıklamanın ardından İl binasında toplanan yurttaşların dağılması için polis anons yaptı. Yurttaşlar anonsa "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla karşılık verdi. Kısa bir bekleyişin ardından kitle dağıldı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: