10 Nisan 2012 Salı

Suriye: Türkiye İsyancılara Silah Veriyor

''Özgür Suriye Ordusu'' Militanları
Suriye Dışişleri Bakanı Welid Muallim, Türkiye’nin isyancıları silahlandırdığı ve Suriye’ye girişlerine yardım ettiğini söyleyerek, bunun Annan planına aykırı davranışlar olduğunu belirtti.
Moskova’ya ziyarette bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Welid Muaillim, düzenlediği basın toplantısında “Türkiye yasadışı silahlı grupları destekliyor, onlara silah veriyor” dedi. Muallim, Türkiye’nin ayrıca “militanların Suriye’ye yasadışı girişlerine yardımcı” olduğunu belirterek, “Bu Annan planına terstir” dedi.


Muallim ayrıca şehirlerden askeri güçlerini çekmeye başladıklarını da ifade ederek, “Bir çok bölgeden güçlerimizi çektik” dedi.

BM Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın krizden çıkış için Şam’a askerleri ve ağır silahlarını şehirlerden çekmesi için verdiği süre bugün doluyor.

Welid Muaillim’i kabul eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Suriye rejimi Annan planının hayata geçirilmesinde “kendisini daha aktif ve kararlı gösterebilirdi” dedi.

Lavrov ayrıca Rusya’nın, Suriye’deki krizin hiçbir dış müdahale yapılmadan ve BM’nin Suriye Temsilcisi Kofi Annan planının desteklenmesiyle çözülmesi çağrısında bulunduğunu dile getirdi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: