14 Nisan 2012 Cumartesi

Sırrı Süreyya Önder: AKP Kürtlerin Özgüvenine Erişemez

Şerzan Kurt, Canan ve Zehra Kulaksız anmasına katılan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtlerin 'haklı' olmanın özgüveniyle alanları doldurduğuna dikkat çekerek, "Bu iktidarın yüzde 50 oy almış bir iktidar olduğunu düşünüyor musunuz? Bu mudur yüzde 50'nin özgüveni? Kürtler yüzde 6 oy aldı ama alanlardan çekilmiyor. Kürtlerdeki özgüvene bakın" diye konuştu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir bileşenleri tarafından MKM'de düzenlenen Şerzan Kurt, Canan ve Zehra Kulaksız anmasına yüzlerce kişi katıldı. İlk olarak özgürlük mücadelesinde yaşamını kaybedenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlik daha sonra Şerzan Kurt'un anlatıldığı sinevizyon sunumuyla devam etti.

Programa sonradan dahil olan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder burada yaptığı konuşmada, Şerzan Kurt, Canan ve Zehra Kulaksız'ın anılarını yaşatma sözü verdi.

'KÜRTLER HAKLI OLDUKLARINI BİLİYOR'

Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiğine işaret eden Önder, "Bu ülkede gerçi hassas olmayan bir süreç yok. Ama gerçekten bu süreç daha hassas. Bugüne kadar ortaklaşmadan, birlikte yaşamdan yana iradesini koyan bir halk var. Fakat buna karşı inkâr, imha, top, tankla cevap veren bir iktidar var. Ancak bilinmelidir ki, dünyada haklı olmaktan daha büyük bir güç yoktur. Kürtler bu anlamda haklılar ve bütün Türkiye halklarına örnek olacak şekilde acılarını ortaklaştırmak ve bir arada yaşama iradesini ortaya koyuyorlar. Bu hassas sürecin sonuna geldik diye düşünüyorum" dedi.

'KÜRT EVLATLARINI VEREREK ÖĞRENDİ MÜCADELEYİ, BEYNİNDEN SÖKEMEZSİNİZ'

Kürt halkının artık taleplerini daha güçlü şekilde dile getirdiğine vurgu yapan Önder, "Kürtler ummayı bıraktı, ümit etmeyi bıraktı. Kürt ölerek, evlatlarını vererek öğrendi bu mücadeleyi. Evlatlarını vererek öğrendiği bilgiyi kimse onun beyninden söküp alamaz. Daha fazla ölümle daha fazla zindanla Kürt'ü korkutamazsınız artık" şeklinde konuştu.

AKP YÜZDE 50, KÜRTLER YÜZDE 6 OY ALDI AMA ÖZGÜVEN KÜRTLERDE

AKP hükümetinin aldığı oy oranına rağmen ülkeyi yönetemediğini söyleyen Önder şöyle devam etti:

"Bu iktidarın yüzde 50 almış bir iktidar olduğunu düşünüyor musunuz? Bu iktidarın tankı, topu bir gün bile alanlardan çekilmiyor. Bu mudur yüzde 50'nin özgüveni? Kürtler yüzde 6 oy aldılar ama Kürtlerdeki rahatlığa özgüvene bakın. Bunun sırrı al-ver işini iyi bilmek değil, haklı olmaktır. Özgüven haklılıkta gizlidir. Şimdi yeni bir strateji açıklandı. Herkes de 'eyvah yine mi kan, gözyaşı' diye düşünmeye başladı. Ama ben bir saniye bile bunu düşünmedim. Çünkü bunun kimin söylediğini bile çıkıp söylecek kişi bulunamadı. Başbakan baktı ki, meydandaki ölüyü kaldıran yok, yine bildik sözlerle inkar etti. Kürt kimseye ait birşey istemiyor. Neyi veriyorsunuz? Kürt doğuştan kendisine ait olan şeyi istiyor. Bu zulüm, bu bütün gücü kendinde toplamış sistemi alt edeceğiz ve bu ülkeyi güllük gülistanlık bir yere çevireceğiz"

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: