7 Nisan 2012 Cumartesi

PYD Lideri Salih: SUK’a da Esad’a da Karşıyız

Batı Kürdistan’ın en büyük partisi, Demokratik Birlik Partisi (PYD)’nin lideri Müslüm Salih İsveç’in Gävle ilinde “Gävleborg Demokratik Halk Meclisi”’nin düzenlediği bir konferansa katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Salih “adım adım hedeflerimize ulaşıyoruz’’ dedi.

Batı Kürdistan’da amaçlarının demokratik özerkliği gerçekleştirmek olduğunu belirten Salih Kürt halkının bunu gerçekleştirecek bilinç, olgunluk ve kararlılıkta olduğunu vurguladı.

Gelinen aşamada Kürt Halkının PYD önderliğinde kendi kurumlarını oluşturduğunu, adım adım hedeflerini gerçekleştirdiğini söyleyen Salih, “Ortadoğu yeniden şekillenirken Birinci ve İkinci Dünya Savaşı sonrası dışlanan Kürtlerin bu kez haklarını alacaklarından kimsenin süphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Salih, PYD hakkında yapılan spekülasyonlara da açıklık kazandırdı ve PYD’nin çok yönlü bir saldırı altında olduğuna dikkat çekti.

Partilerine karşı çok bilinçli bir karalama kampanyası yürütüldüğünü vurgulayan Salih, emperyalistler ve Türkiye’nin denetimi altında bulunan Suriye Ulusal Muhalefeti’ne hem de Esat rejimine karşı olduklarını özellikle vurguladı.

Partilerin Esat rejimine karşı tutumunun herkes tarafından bilindiğini hatırlatan Salih “Suriye’deki rejim kesinlikle değişmelidir” dedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: