14 Nisan 2012 Cumartesi

Önder: Cumhurbaşkanlık Yarışını Cemaat Kazanacak

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Gülen cemaati ile Erdoğan iktidarı arasında bir yarıştan söz ederek, “Bu işten cemaat kazançlı çıkacaktır. Cemaat ne yapacağını biliyor, nasıl yapacağını biliyor. Sayın Başbakan'ın çevresinde değer üreten bir tane kadro yoktur. O nedenle cemaat kazanacak” dedi.

BDP’li vekil Sırrı Süreyya Önder, SKY Türk 360 ekranlarında konuk olduğu Siyaset Meydanı'nda 28 Şubat 1997’deki “post-modern” darbeye ilişkin yürütülen soruşturmayı değerlendirdi.

Milliyet’in haberine göre Önder, şöyle dedi: “28 Şubat'ın Kürt meselesine fazladan kattığı bir zulüm yoktur. Kürtler bu ülkede zaten hiç gün yüzü görmemiş ki. Adamları inkar ediyorsun, yoksun diyorsun. 28 Şubat yargılanır yargılanmaz ama bu sistemin topyekün Kürtlerle helalleşmesi gerekir. 28 Şubat özelinde inanç üzerinden bu toplumu yeniden formatlama girişimidir. Bir de emekçiler üzerindeki sömürünün arttırılmasıdır. Kürt meselesi ise sürgit bir meseledir. CHP de olsa başkası da olsa fark etmez. En çok faili meçhul cinayet sol hükümette işlenmiştir mesela. 28 Şubat daha çok dindarlar üzerinde bir gelişen bir süreçtir.”

28 ŞUBAT MÜSLÜMAN’I MÜSLÜMAN OLMAKTAN ÇIKARDI

28 Şubat’ın Müslümanlar üzerinde başarıya ulaştığını ifade eden Önder, bu sürecin “Müslümanları Müslümanlıktan çıkardığını” söyledi. Önder şöyle konuştu: “Bence başarıya ulaştı 28 Şubat. Amacına ulaştı. Müslüman’ı Müslüman olmaktan çıkardılar bu ülkede. 12 Eylül solun değerlerini unutturdu, 28 Şubat da benzer bir sonuca yol açtı. İslam’la hiç bir alakası olmasa da Müslüman geçinen insanlara yol açtı.”

NEYİ MÜSLÜMAN BUNLARIN

BDP’li vekil sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelin bakalım. Gelir dağılımı konusunda hiç bir şey söylemiyorlar. Bu değil oysa İslam. Mazlumun yanında değiller. En çok Müslüman’a düşer Alevi'nin Kürt'ün yanında durmak. Neyi Müslüman bunun? Ben ne edeceğim bu Müslümanlığı? İğdiş etti Müslümanları 28 Şubat... Mesela ‘milli Görüş gömleğini çıkarttım’ dedi. Ne oldu da çıkarttın? Yanlış mıydı da çıkarttın? Baskı var çok korkuyordun da mı çıkarttın? Ben mesela sosyalist olmaktan vazgeçsem çıkar söylerim neden vazgeçtiğimi. 28 Şubat bu ülkenin vicdanlı bir dinamiğini budadı gitti. Bu ülkede artık tırnak içinde söylüyorum ‘irtica tehlikesi’ falan yoktur. Eline düğme versen yapmazlar. İktidarla zaafa uğradılar. ‘Kirlendiler’ dememek için zaafa uğradılar diyorum. Baktılar dünya malı daha güzelmiş. Zekatı sadakaya değiştiler.”

“Mesela Cumhurbaşkanlığı için rekabet var hiç biri yazmıyor” diyen Önder, şunları ekledi: “Bu işten cemaat kazançlı çıkacaktır. Çünkü değer üretiyorlar, diğerleri bir değer de üretmiyor. Cemaat ne yapacağını biliyor, nasıl yapacağını biliyor (…) Sayın Başbakan'ın çevresinde değer üreten bir tane kadro yoktur. O nedenle cemaat kazanacak."

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: